En tanke för dagen – flyttbar

Sitter i en bil på väg ner till Helsingborg och Lund. För några veckor sedan satt jag i ett flygplan och flög över kontinenter. Jag tänker att förr så var det en rätt annorlunda situation. Skulle man till något ställe var det per häst och vagn eller att gå. Då pratade vi inte om att ta bussen eller flyget. Inte heller att man tänkte sig att åka på utlandssemester. I det ljuset måste utvandrarna till USA gett sig ut på större resa än sin livs resa. Redan över tog inga 8 timmar. Man fick åka båt under flera dygn.

Vi har blivit så flyttbara. Vi kan på kort varsel bestämma oss att resa till andra sidan jordklotet. Vi kan åka till närmaste stad och tillbaka rätt enkelt. Impulsiviteten kan flöda fritt.

Om man betänker mina tankar igår, att ibland kan behöva avstå, så blir det för lätt att att ta bilen. Vilket inte är så bra för vår miljö

Man kan också konstatera att för förblev vi vid vår läst. Vi bytte inte yrke så ofta. Vi bytte inte jobb så ofta  Vi bodde kvar på gården. Nu har vi blivit så flyttbara i allt detta. På ett sätt är det lite sorgligt. Kontinuiteten blir sämre men flexibiliteten har blivit bättre. Vet inte om det var bättre förr. Det är helt klart annorlunda nu.

Det goda med att vara ”flyttbar” är när man är öppen för nya saker. I en tid som denna kan det vara en viktig ingrediens i livet. Både privat och i arbete. Så man kan fundera på hur flyttbara vi är…..

Livet kräver mycket större flexibilitet nu mera. Den som inser det har nog det lite lättare. Kanske är det också så att man bättre över tid med den egenskapen.

 

 

Ett svar till “”

Lämna en kommentar