”Nu är precis allting inte sig likt…..” eller ? 🙄

⚓️ Corona-tider. Ingenting är sig likt. ”Nu är precis allting inte sig likt……. ”

⚓️ Eller hur är det egentligen?

⚓️ Jag mötte uttrycket i en nyhetssändning. Min uppfattning är att det är en överdrift. Mycket är inte sig likt. Men inte allting.

⚓️ Nog för att det är sig olikt. Men så mycket som är precis som vanligt. Men hur lätt är det inte att vårt fokus ligger på oron Corona-tiden.

⚓️ Gick ut på en promenad. Inte skiljer den sig åt mot andra promenader. Min promenad intill Vätterstranden skiljer sig inte på något sätt. Vattnet finns där. Solen går ner som vanligt.

⚓️ Mitt i allting som är totalt ovanligt är så mycket som vanligt. Tänk efter. Visst är det mycket som skrämmer oss. Men inte allt. Det finns mycket att hitta som är precis som förr. Det skrämmer oss inte.

⚓️ Den Gud jag tror på förändras inte. Han är likadan idag som han var förr. Samma kraft. Samma omsorg. Han är klippan som står fast. Om än mycket är kaos är han stabil.

⚓️ Jag tänker att Gud blir mitt fäste. Mitt ankare. Han blir det jag vilar min tanke och handling på. Han hjälper mig att hålla fattningen. Att inte dras med i kaos och oro. Jag liksom fäster min själ och sinne hos Gud – slänger in min själs ankare i Guds omsorg på hans klippa.

⚓️ Du kanske tillhör dom som behöver visualisera det du vill ska hända. Nu kanske du inte har ett ankare att tillgå. Men försök se dig själv slänga ett ankare in i himlen till Gud själv. Där låter du din livsbåt ankra upp. Då kommer du uppleva att mycket är sig likt i den kaotiska tid vi lever i. Du får en tryggare framfart.

⚓️ Hebr 6:18-19
Så skulle vi, genom två orubbliga uttalanden, där Gud omöjligt kan ljuga, få en kraftig uppmuntran, vi som har sökt vår tillflykt i att hålla fast vid det hopp vi har framför oss. Detta hopp har vi som ett tryggt och säkert själens ankare som når innanför förhänget.

⚓️ Vi behöver påminna oss om den trygghet vi har mitt i en otrygg tid. För det finns platser mitt i otryggheten som fortfarande är trygghet. För otryggheten får inte makten där. Där är det frihet. Där är en fredad zon. Där finns du vila och kraft. Där är det himmel på jord. Där är din plats. Ankra upp där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: