Nu Ă€r det jul igen đŸ˜„

AlltsĂ„ – nu Ă€r det jul igen. Ja, jag vet. Inte om man tittar i almanackan. Men om man tittar pĂ„ noterna hemma. För nu har övningarna med julsĂ„nger börjat. Somliga menar att det Ă€r pĂ„ tok för tidigt. Andra sĂ€ger ”inte förrĂ€n nu?”

AlltsÄ , det Àr nÄgot speciellt med att fÄ börja öva dessa julsÄnger. Dom Àr sÄ fina. StÀmningsfulla. Har ett djup mitt i sin tradition. Dels Àr det alla stÀmmor som dom innehÄller. Men dom ramar in min tro sÄ tydligt.

Nu nÀr det i te blir nÄgot Klingande julkort pga pandemin kanske det blir nÄgot annat. Vi fÄr se. Hoppas och ber att vi ska kunna samla mÀnniskor i större skala snart. Kanske övar vi förgÀves. Men ÀndÄ inte. För jag fÄr i alla fall sjunga ihop med nÄgra. Och det gillar jag.

Sen börjar ju julsakerna komma fram i butikerna. Det kanske inte Àr den del av julen som Àr min största passion. Men för mÄnga Àr det. Och det Àr ju verkligen ett startskott pÄ att julen Àr pÄ intÄg.

Men vad jag lÀngtar efter att mÄnga skulle vilja se varför vi firar jul. Och fundera över dess verkliga budskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: