Så är dagen här 🕯

Vi tänder ett ljus i advent,
det värmer den som frusen är.
Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörker här.
Och alla som är rädda och fryser på vår jord,
dom borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent, när vi tänder ett ljus i advent.
när vi tänder ett ljus i advent.

🕯 Vi tänder ett ljus i advent

Denna tid är något speciellt. Efter en mörk tid så tänds världen upp på något sätt. Redan här tänker jag att nu har det vänt. Visst, vintersolståndet har inte varit än. Det dröjer ett tag till. Men redan 1 advent påminns vi om ljuset. Ljuset i världen. Och i dessa tider behövs det mer än någonsin. Vi tänder ett ljus med bön om att pandemin ska försvinna från vår jord.

🕯 … det värmer den som frusen är …

Det finns så frusna just nu. Inte främst att vädret är för kallt. Utan man känner sig frusen i sitt inre. Pga ensamhet. Sjukdom. Förlorat än nära vän i covid. Oro. Ja, man känner sig frusen in i själen. Därför tänder vi ett ljus för dig som behöver värme. Guds ljus värmer inifrån ut. En värme som blir så mycket mer än att värma sig med en jacka. En innerlig skön värme som mjukar både kropp och sinne

🕯 Det sprider ljus i vårt mörker här

Vi behöver verkligen sprida ljus omkring oss. Dess motsats gör så mycket dumt. Förstör ibland djupt inne inom oss. Nej, vi behöver sprida ljuset. Kanske kan ett ljus i fönstret få sprida denna värme och kärlek.

🕯 Och alla som är rädda och fryser på vår jord, dom borde få sitta vid vårt bord

Det finns så många på vår jord som är ensamma och rädda . Så många som skulle uppskatta att få sitta vid någons bord. I år blir det inte så lätt. I år kommer vi att ha många som inte kan sitta vid någons bord. Ensamma. Rädslan kan vara krig, flykt, sjukdom men också pandemi i år. Därför tänder vi ett ljus för alla rädda. För dig som i år blir mer ensam än vad du egentligen orkar med. För dig tänder vi ett ljus.

🕯 Ljuset vill hjälpa oss att rikta blicken till den person som julen handlar om. Jesus Kristus. Det är en tid som verkligen uppmanar oss att söka oss till Jesus. För i Jesu närhet finns värme. Där finns en motkraft till ensamhet. Där måste mörkret ge vika. För vi vet – inget mörker kan stå emot ett ljus. Hur litet det än är.

🕯 Tänd ett ljus och låt det brinna
Låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu
Men det blir ljusare igen. Tänd ett ljus för allt du tror på För den här planeten vi bor på
Tänd ett ljus för jordens barn – för jordens folk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: