Vi tänder det fjärde ljuset 🕯🕯🕯🕯Det vill påminna dig om något särskilt…

Fyra ljus – det var inte länge sedan vi tände det första ljuset. Nu är det inte långt kvar tills julafton är här.

Pulsen går upp. Är allt fixat? Är alla paket köpta? Är juldagarnas meny ordnad? Så det är inte konstigt om stressen knackar på.

Somliga tycker juldagen är den bästa dagen på julen. Då är alla måsten över.

Fyra ljus – 4 står för säkerhet och stabilitet. Det kan också stå för fyra väderstreck. Det finns fyra evangelier i nya testamentet. Fyrtalet syftar också på ’hela världen’.

Så, jag tänker att det fjärde ljuset påminner om evangelierna som är Fyra. Deras viktigaste budskap är att en frälsare föds till denna värld. Han vill visa vägen till himmelens värld. Förlåtelse. Och det gäller hela världen. Alltså alla på jorden. Ingen glömd. Alltså både du och jag. Och alla andra

Så när du tänder det fjärde ljuset vill det påminna om att julens budskap är tänkt för dig. Att du ska vara uppmärksamma på att snart är den dag så världens frälsare föds. Din frälsare. Min frälsare. Julen gäller dig.

Genom att ta emot Jesus i sitt liv får livet en stabilitet. En säkerhet inför det eviga livet. För bibeln säger:

”Jesus svarade: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Fadern utom genom mig.” Johannes‬ ‭14:6‬ ‭NUB‬‬

Innan denna vers kan vi läsa något som blir finalen på julens nyfödelse….

”Låt inte era hjärtan oroas! Tro på Gud och tro på mig! I min Faders hus finns det många rum och om det inte vore så, skulle jag ju inte ha sagt att jag går för att göra i ordning en plats åt er. Om jag nu går bort för att göra i ordning en plats åt er, ska jag komma tillbaka och hämta er så att också ni kan vara där jag är.” ‭‭Johannes‬ ‭14:1-3‬ ‭NUB‬‬

Därför blir det fjärde ljuset vår påminnelse om Jesu uppdrag för dig, för mig, för hela världen.

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv.”
‭‭Johannes‬ ‭3:16‬ ‭NUB‬‬

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: