đŸŽŒ Alla borde kĂ€nna till 
. đŸŽ¶

NÀr jag vÀxte upp fanns det en gammal (ja, den var nog gammal redan dÄ) sÄng som började sÄ hÀr :

”Alla borde kĂ€nna till, alla borde kĂ€nna till
..”

Göran Person tog initiativet (tror jag) att skriva en skrift om förintelsen. Hans initiativ var att ingen fick glömma det hemska om nazismen och förintelsen av judar. Han skulle lika vĂ€l kunnat rubricera den boken ”Alla borde kĂ€nna till
”

I mitt hus skulle man kunna tĂ€nka sig att skriva nĂ„got liknande om vĂ„r nya tvĂ€ttstuga. ”Alla borde kĂ€nna till att den nu Ă€r fĂ€rdig men vi sĂ€ger det inte högt”. Allt för ofta mĂ€rker jag av det i samhĂ€llet. Det förĂ€ndras men ingen sĂ€ger nĂ€r det sker och hur det sker. ”Det borde dom Ă€ndĂ„ veta”-liksom. Listan kan nog göras lĂ€ngre. Du har sĂ€kert nĂ„gon erfarenhet i detta du med.

IgÄr lyssnade jag till Andreas Ardenfors pÄ Löttorp via Facebook. Han funderade kring vem Jesus Àr. LÀste om att han Àr nÄd och sanning. Kolla in vad han sa om du vill. Bra tankar.

SÄngen som jag citerade har ett svar pÄ strofen.

”Alla borde kĂ€nna till, alla borde kĂ€nna till
. Vem Jesus Ă€r.”

Tror inte jag hört sen jag var liten. Men den Àr bra pÄ ett sÀtt. Alla borde fÄ veta om vem Jesus Àr. Torkel Selin sjunger en variant av den.

Om du inte vet Ă€r det pĂ„ tiden att du söker dig fram till vem han Ă€r. Du som Ă€r kristen
. Hur skulle du förklara för en som inte har en aning om vem han? PĂ„ denna tids sprĂ„k?

Jag tÀnker att det Àr den viktigaste frÄgan som finns. DÀrefter Àr nog miljöfrÄgan viktigast. Vem Àr Jesus för dig? Om han menar sig vara vÀgen till himlen (vilket han gör ansprÄk pÄ) hur förhÄller du dig dÄ till honom?

”Alla borde kĂ€nna till, alla borde kĂ€nna till
. Vem Jesus Ă€r.” BĂ„de du och jag behöver veta det.

🙏 Min bön idag blir: Herre, visa dig tydligt för oss sĂ„ att vi inte behöver tvivla pĂ„ din existens. Jag ber dig Herre att du ocksĂ„ hjĂ€lper oss att vara tillgĂ€ngliga för ditt svar. Amen 🙏

Ett svar till “đŸŽŒ Alla borde kĂ€nna till 
. đŸŽ¶”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: