NĂ€r tiden stannar . . . đŸ•°

Vi sitter i ett samtal i kyrkan. Klockan 10 i 12 ska vi gÄ till matstÀllet. Strax innan dess hÀnder följande:

Batteriet i klockan orkar inte riktigt. SĂ„ typ 12 i 12 börjar den bara stĂ„ och hacka. TĂ€nk vad vi fick extra tid att prata fĂ€rdigt. 😂

Det blev ju lite kul av det. Men erkÀnn, visst vore det skönt om det hÀnde lite oftare. Man liksom fick ett andrum att göra klart. Tiden stannade upp sÄ att man hann ifatt liksom.

I bibeln kan man till och med lÀsa om att tiden gick tillbaka. Nu ska vi inte blanda ihop det med dÄ vi fÄr sommartid eller ÄtergÄr till normaltiden. Eller Äker Ät rÀtt hÄll över datumgrÀnsen sÄ att klockan vrids tillbaka.

Ibland kan jag uppleva att tiden bara skulle vara till min fördel. Att den ödmjukt bara vÀntade in mig lite. För det Àr sÄ trÄkigt att inte hinna klart.

TÀnker ocksÄ pÄ dom dÀr underbara stunderna dÄ man upplever nÄgot utöver det vanliga. Man vill liksom bara fÄ njuta av det en liten stund till.

Eller nÀr man hÄller pÄ att missa bussen eller tÄget. Visst vore det skönt att dÄ bara pausa tiden lite.

Jag fattar ju sjÀlvklart att det inte gÄr. Att jag borde varit ute i mer god tid. Eller startat processen snabbare. Eller varit lite mer effektiv. Eller helt enkelt inte gjort det sÄ komplicerat.

TÀnk vad vi Àr beroende av att hÄlla koll pÄ klockan. Jag tÀnker mig att sÄ kommer det inte vara i himlen. DÀr finns inte begreppet tid. Vi Àr i en evighet dÀr vi inte behöver rÀkna minuter och sekunder. Vilken glÀdje och frihet. Tills dess fÄr vi vÀl överleva att tiden inte stannar nÀr vi Àr lite sent ute med nÄgot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: