Afrika-16: Del 1 

Har börjat på del 2. Läser du vidare på denna sida får du dom första dagarna.
Skall försöka uppdatera denna sida så ofta det går
Status 8/9 kl 8:40

Idag startar en spännande resa för mig. Jag har förmånen att få, under 14 dagar, få resa till Tanzania och Etiopien. Jag skall få se det arbete som vi på erikshjälpen i Jönköping är med och finansierar genom det överskott vi får i butiken.

Kl 19:30 ikväll lyfter flyget. Dagen startade med att åka buss till Arlanda. Det blir en dag av väntan och att snacka upp resan. Bengt Klingberg möter vi i Dar. Med på resan är min kollega Eva och hennes mor Kajsa-Lena. Vi mellanlandar i Rom för att sen byta flyg i Addis. Beräknar att landa i Dar i morgon kl 13:20
Första delen blir i Tanzania. Olika projekt, en gudstjänst och ett safari.

Kl 11:30 så mellanlandar vi i Nyköping. Buss är skönt som resenär men det går klart fortare när man kör bil själv

Kl 12 ca så passerade vi Trosa. En plats som jag bodde i under några år. Måste säga att jag trivdes väldigt bra där. Nära till vattnet. Att resa genom landet en dag som denna ger ju att många minnen strömmar till. Att vara på Arlanda är ju intressant. Många plan att tittat på 😄😄

En tidig morgons hej till er alla. Nu har vi landat i Addis. Nattens stopp i Rom tog lång tid. Många skulle av och på. Men kaptenen satte visst högsta fart och körde in den ca timmen vi var sena. Vädret är svalt och disigt. Nu ska vi vänta på nästa flyg som går ca 10:30

Nu har vi kommit till Mchukwi och ett sjukhus som vi ska besöka. Här blir vi några dagar och kommer att se oss omkring. På söndag blir set gudstjänst också

10/9

Idag har varit en omvälvande dag. Vi mötte en förlossning som inte gick väl. Mamma och barn dog. Hade hon kommit i tid så hade hon säkert klarat sig <<ben rundvandring i sjukhuset som har förlossning , operationer, hiv-mottagning. <<bdetta fick åka ut och se på området runt sjukhuset. Dels dör kyrkan har smågrupper. Men det slår mig att det blir långt för mödrarna som behöver extra hjälp. Vi behöver satsa dom resurser som behövs för att dom kan komma i tid.

Ett hus där dom kan bo är under uppbyggnad. Det huset behöver färdigställas <<bm vi till kusten och mötte en ungdomsgrupp som hade undervisning för att kunna leva ett kristet liv.

11/9

Idag är det söndag. Tyvärr kan jag inte visa er några bilder för 3G funkar så dåligt o wi-fi finns inte här

Idag var vi på gudstjänst. Intressant att vara med på något som är svårt att hänga med rent språkmässigt. Bengt Klingberg predikade. <<bt återknyta till gårdagen….. Det var inga stora vägar vi åkte på. Inte speciellt jämna. Bengt är ju van vid att köra så det gick undan.

Jordbävningen i norr Tanzania har vi inte känt av på något sätt.  I gudstjänsten idag berättade man om den och bad för det.

Kl 15:30 Nu är vi på väg tillbaka till Dar. Idag har vi fått regn. Behövligt på långa sätt.

I vårt gästhus har två studenter från Sverige bott. Igår kväll kom det två nya. Dom gör fältpraktik under 5 veckor.

21:00. Ikväll var vi in till stan och åt mat. Det är kontraster från den i skogen belägna lilla kyrkan med träbänkar till skyskraporna.  Gigantisk skillnad på liv och välfärd.

Här kommer lite bilder

12/9ag så for vi på safari. Vi ville se djuren som man aldrig annars får se i verkligheten.

Vi fick se Elefant, giraff, zebra, gnu, olika antiloper. Även vårtsvin, olina fåglar, buffel, flodhäst, krokodil. En del djur visste vi inte ens vad dom heter.

Vi avslutade dagen med en god middag på tan-swiss.

13/9

Idag åkte vi från boendet utanför mikumi park till Korogwe

På vägen dit fick vi problem med bilen. Den ville inte start när vi stannade för att köpa dricka. Det blev lite spännande ett tag. Troligen ett relä som inte ville vara med längre. Tur att vi åker ihop med en lugn och sansad man som Bengt. Vi fick rulla igång den. Vi stannade vid en by och hittade ett matställe efter vägen. Alla fem åt för 20kr och blev mätta och inte sjuka😄

Vi kom väg och hamnade Handeni. Bengt visade oss kyrkan område och staden han jobbat i. Då i ringa begynnelsen. Nu är det många församlingar med utposter. Vi fick en ny skola som är under uppbyggnad.

Sen fick jag en dröm uppfylld sen jag var liten. Min faster Birgitta jobbade bland masajerna. Idag fick jag besöka en sådan masajby. Jag kommer att återkomma med en blogg om det senare.  Att besöka en helt vanlig masajby och bli hembjuden till en familj känns unikt. Den känslan att få omkring i en riktig och unik by är ngt helt otroligt för mig. Ingen turist som kommer dit. Finns speciella för turismen.

Nu har vi landat på white hotell. Snart middag och sen behövlig vila.

Nattens säng. Väl mycket rosa för att vara i min smak

<br

<br
width=”1932″ id=”attachment_6402″ align=”alignnone”] Bild från matstället i Negero efter bilstoppet

%d bloggare gillar detta: