Afrika-17 ”I Bibbis fotspår”

2017-12-01

Afrika-17 ”Solen”

2017-11-29

Afrika-17 ”lite av varje”

2017-11-28

Fler sidor att utforska

Afrika-17 ”Görans gåva

Afrika-17 ”Makatani”

2017-11-27

Nu finns det flera sidor uppe från resan

Afrika-17 ”Filmsnuttar”

Afrika-17 ”Barn”

2017-11-25

Nu finns några bilder uppe från vårt besök i Mikumi Nationalpark

Kolla in sidan ”Afrika-17 ”Safari”

2017-11-24

Nu är vår resa avslutad. Jag sitter hemma i köket med en mugg kaffe. Under några dagar ska jag gå igenom mina bilder. Kommer att lägga ut dom plats för plats. Så vill du se fler bilder så är du välkommen att titta in igen på denna blogg. Varje plats får sin egen sida.

Landat på Arlanda

Här kommer vi ner på svensk mark igen

Fel
Den här filmen finns inte

Vi bryter igenom molnen och får se solen

Fel
Den här filmen finns inte

Lyfter mot Sverige

Fel
Den här filmen finns inte

Landat i Amsterdam

2017-11-23

Så är vi vid nästa steg. Vid gate 4

Nu är vi ännu en bit närmare fast ändå inte. 2,5 timmar kvar till take Off

Då är vi på flygplatsen. Snart dags för incheckning och vår resa går mot sitt slut. Blandade känslor men stor tacksamhet. Nu väntar en flygtur med förhoppningsvis mycket sömn för oss alla.

Bild på en gran som tydligen försvunnit

God Jul. Lite julstämning även i Dar. Efm tillbringade vi i ett köpcenter. Shopping och …..

Bowling på Tanzanias enda bowlingbana. I väntan på att få åka ut till flyget

Så börjar vår sista dag på vår långa resa i detta land. Vi har följt Birgitta i hennes spår. En resa som färdats från norr till söder. Sen till öst.

Denna dag blir en halv dag med sol och bad. Sen bär det av in till Dar för lite shopping och rundtur. Till kvällen blir det incheckning till flyget som går kl 23:55.

När vi är på flygplatsen ikväll hoppas jag få upp några bilder från dagen.

2017-11-22

2017-11-21

Nu har vi landat i Dar och kipepeo beach. Wi-fi fungerar dåligt Så några bilder blir det tyvärr kanske inte förrän vi kommer till flyget. Men några har ändå lyckats komma iväg trots allt

2017-11-20

Denna dag har varit en låååååååång resa. Från Songea till Morongoro. Allt har gått bra. Vi har sett ngr mindre roliga olyckor. Men det har varit förvånansvärt få olyckor med tanke på det tempo som är i trafiken.

Ser ut som att jag fått upp en film från solnedgången i går. Kolla gårdagen om du vill se den.

2017-11-19

Kvällens solnedgång. Vacker är den. Det är en upplevelse att se hur snabbt dagen går över i kväll. Det blir mörkt fort.

Kolla gärna filmsnutten från den

Eftermiddag:

Vi är nu tillbaka i Songea. Fantastiskt möte och välkomnande i Makatani och Mbinga.

Att möta det jubel när man pratade om Birgitta var lite omtumlande. Jag tror inte ”Sverige” fattat vad hon verkligen fått vara en del i. Spåren är tydliga. Vi har träffat folk som fanns med när hon kom. Församlingar som vuxit från ingenting till flera hundra medlemmar. Den uppskattning som folk visar är lite för mycket man klarar av.

Idag var det visst ingen frukost på den lodge vi, Mattias och jag bodde på. Så det var att gå ut på gatorna. Vi hittade bröd och vatten. Restaurangen vi hittade kändes inte magvänlig.

I detta hus bodde Bibbi när hon var i Mbinga. Det första huset hade jordgolv. Det är litet men det har ett bra golv.

2017-11-18

Godmorgon. Uppe med tuppen. Staden börjar tidigt vid solens uppgång. Tutande motorcyklar, tuppars galande. Idag far vi till Mbinga och Makatani. Återigen kan det det bli svårt med uppdateringarna men vem vet. Detta land har överraskat mer än en gång.

2017-11-17

Idag har vi varit runt och tittat på olika kyrkor. En av dom var Birgittas dröm men som hon aldrig hann genomföra. Nu står det en kyrka där. Två mindre gudstjänster har vi haft.

Först av allt var det att åka till ministeriet och visa upp passen. Mycket kontroll är det. Men vi blev alla godkända. Medan vi väntade tf jag upp en sång. Det var dock mindre uppskattat. 😂😂😂 Man måste ju fördriva tiden. Och med ett sådant sånggäng blev frestelsen för stor. Tillika fantastisk akustik.

Idag blev det också predikan på engelska. Inte min starkaste sida. Får hoppas att tolken hade en bra översättning (läs:bra predkan😉)

Lite bussfix. Tuffa vägar sätter sina spår. …. Nytt batteri på gång

Dom morgonpigga vid frukost !!

2017-11-16

Kväll: Framme i Songea. Inkvarterade i hotellet och fått i oss lite mat.

Wi-fi i hotellet är väl segare än segast så det blir svårt med bilder som är stora.

Idag testade vi på ”fast food”. Funkade bra. Det är ganska varmt så att äta står väl inte lika högt som solen precis.

Lång dags resa är till ända. Fantastiskt välkomnande. Vi förstår mer och mer det avtryck Birgitta gjort för många i detta land.

——

Morgon: Efter en god natt så lämnar vi detta paradis för avfärd till Songea

2017-11-15

Vi fick förmånen att åka in i mkuvi-parken. Några bilder tog jag med mobilen. Det får komma fler från kameran när jag kommer hem.

I morgon så styr vi mot Songea. Där kan det bli lite svårt med wi-fi. Men jag hoppas att det löser sig. Målet är Songea Makatani och mbinga.

God morgon. Så här bor vi

2017-11-12 till 2017-11-14

Så är vi äntligen fått tag på wi-fi igen. Vi har haft det fantastiskt bra. Några bilder som sammanfattar periodenDetta är det hus som Birgitta bodde i när hon var missionär i Kibaya. Enkelt men klart bättre än tält. Detta är skolan som är uppkallad efter hennes namn. Vi tittade in i två klassrum. Dom små lärde sig alfabetet. Vi fick åka ut till några små församlingar som tillhörde den stora. Då fick vi möta massajerna. Dom ville att vi skulle ha en liten samling. Sen bjöd dom oss på mat. Andreas och jag fick se vart och hur dom tillredde maten. Dom bilderna kommer senare. Som vanligt får man många barn omkring sig. Och när vi stannade för att äta idag på väg till mkuvi-parken så stannade folk och tog kort på oss. Smådjur finns det också Må säga att jag uppskattar mer dom djur vi ska se i morgon Raka vägar är det gott om här. Denna är dock en av dom bättre vi åkt på. Första 8 milen idag tog mer än 4 timmar. Solnedgångarna i Tanzania är vackra. Eller hur? Här är hela gänget som är på resa. Det är inte långt varken till prat eller skratt.

Dom påstår att jag och min farbror Göran ….. men det är nog inte sant. 😄

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
&

äxt från en församling på en plats till en församling med 13 utposter. Idag har man 1200 medlemmar.

017-11-11

Faster Birgittas hus

Nu har vi landat i Tanzania. Åkt en timme till hotellet i Arusha.

Nu vila för sen tio-timmars resa till kibaya i morgon

Bilder är svårt att få upp wi-fi för dåligt

< img src=”https://pedherskoog.files.wordpress.com/2017/10/img_7793-1.jpg&#8221; height=”4032″ class=”wp-image-9177″ width=”3024″><<br<br
< img src=”https://pedherskoog.files.wordpress.com/2017/10/img_7750.jpg&#8221; class=”wp-image-9169 alignleft size-thumbnail” height=”3024″ width=”3024″><<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br

<<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br<br

senaste som hänt kommer överst.

Detta är Birgitta Bibbi Skog som vi följer. Ett välsignat liv som betytt så mycket för så många.

Det börjar närma sig avfärd. För er som vill följa vår resa så kommer här vårt reseschema

%d bloggare gillar detta: