Min närvaro…

Jag tänker att det finns dom som trivs med att ha mig i sin närvaro. Men förstår också att andra skulle hellre vilja slippa den. Det är en realistisk syn på sig själv tänker jag.

Min bibelapp gav mig en bibelvers igår som jag stött på några gånger den sista tiden. Kanske har den en god vacker hälsning till oss.

”Herren sade: ”Min närvaro ska gå med dig och låta dig få ro.””
‭‭Andra Moseboken‬ ‭33‬:‭14‬ ‭SFB15‬‬

NU-bibeln skriver samma vers så här:

”Herren svarade honom: ”Jag ska själv gå med dig. Du kan känna dig lugn.””
‭‭2 Moseboken‬ ‭33‬:‭14‬ ‭NUB‬‬

Kärnbibeln ger ytterligare en tanke:

”Och han sa: ”Mitt ansikte (min närvaro) ska gå med dig och jag ska ge dig ro (tystnad, vila, betyder även att komma ner).” [Jesus citerar denna vers, se Matt 11:28.]”
‭‭2 Moseboken‬ ‭33‬:‭14‬ ‭SKB‬‬

Tycker det är ett vackert uttryck i att ”min närvaro ska gå med”. För jag har mött människor som visserligen finns i min närhet men verkar ändå inte närvarande. Gud vill något helt annat. Han vill inte bara gå med dig. Han vill vara närvarade. Han tar inte upp mobilen och skrollar. Han sitter inte och löser Mail. Han pratar inte med någon annan utan är närvarande hos dig.

Bibel 2000 noterar att ”….så att du slipper oroa dig”. Rätt skön slutsats. Hans närvaro är med dig. Så slipper du oroa dig. Han tar hand om det liksom.

När du nu går in i sommaren, ledigheten, nytt sommarjobb eller vad nu din kommande framtid ger dig så är hälsningen till dig…..

Guds närvaro ska gå med dig och låta dig få ro.

Så var lugn. Guds närvaro kommer följa dig.

Lämna en kommentar