Pausknappen – boken som vi alla troligen behöver

Såg en bok i min väns flöde jag bara måste ha….

Pausknappen du kan köpa på Nya Musik

När man läser introt om om boken är den klockren för vår tid. ”Boken handlar om att vi människor behöver varva ner, trycka på pausknappen, stanna upp.” Kan det sägas mer tydligt?

Hörde för en tid sedan att en av dom böcker som är mest översatt, mest såld, faktist allts mest, är bibeln. Inte så överraskande kanske. Men nästa typ av bok som troligen blir den näst bästa sålda bok är nog en bok av denna genre. Pausböckerna. Stressböckerna. Gå-i-väggen-böckerna och vad nu allt dom kan kallas.

Blev kört nyfiken på innehållet. Till dig som……
….. allt för ansvarstagande
….. har svårt att sitta still
….. behöver lugn och ro
….. behöver koppla av
….. försummar sig själv

Och inte minst detta
….. som behöver bli mer lekfull 😃

Kanske känner du som jag att något av detta kanske just applicerades på ditt liv.

Pausknapp – hur ofta behöver vi inte trycka på den. Vi trycker på tok för sällan på denna knapp. Har sagt det förut. Säger det igen. Vi svenskar riskerar att bli ett utbränt folk. Dom som har jobb jobbar för två. Dom som söker jobb har svårt att hitta ett jobb. Någonstans har det gått fel. Systemfel helt enkelt.

Alla som varit i utbrändhetens dike säger samfällt ”var rädd om dig”. ”Du måste lära dig att bromsa i tid”. Dom vet. Vet hur svårt det är att komma igen. Och sen inser dom att man inte helt blir återställd. Alla som sliter hårt säger också något samfällt. ”Inte kommer jag att drabbas”. ”Jag ska bara göra detta sen så….”. ”Det blir nog bättre. Bara vi passerar …..”.

Denna kör ekar så tomt. För innerst inne inser vi hur fel vi tänker. ”Jag ska bara….” och ”det drabbar aldrig mig” är myterna vi behöver slå ihjäl.

En ny tid måste till. Annars kommer vårt välfärdssystem braka ihop. Inte på grund av att folk fattas. Utan pga att det är så många som inte kan jobba. Dom friska kommer inte att räcka till.

Så gör va du kan för att hitta din pausknapp. Efter mitt förra år då jag höll på att springa i väggen har jag kunnat förändra en del av livsmönstret. Men jag är inte helt hemma än. Har en bir kvar. Men jag ska lyckas. Gör vad du kan för att lyckas du också.

Ingen kommer att tacka dig för att du bränner ut dig. Snarare borde din omgivning, din arbetsgivare tex göra något för att ändra på situationen.

Ingen kommer att tacka dig ….. Fr Ett Positivt Sinne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: