Läs med mig – Lukas Evangelium Kapitel 23

Jag finner inget brottsligt … 23:4. Precis så. Man kunde aldrig hitta något brottsligt att döma honom för. En rättsskandal. Hittade man en utväg att komma undan denna sak gjorde man. Pilatus tänker att om han skickar Jesus till Herodes är saken ur världen. Men Jesus återvänder snart igen. 

Inget brott men straff i alla fall…23:15ff. Men så lätt kommer i Pilatus undan. Trots att han ville frige Jesus.

Fick som de ville … 23:25. Tänk att det kunde gå så långt. Å andra sidan…. Det var denna väg han blev tvungen att gå för vår frälsning. Dömd, inte för egna brott, för våra brott.

Bar hans kors … 23:26. Simon fick bära tvärbjälken. Möjligen var Jesus så hårt ansatt av gisselslagen att han riskerade att dö för tidigt om han bar sitt kors. 

Fader förlåt dem … 23:45. Detta tjocka (ca en dm tjockt) i Templet som fanns mellan folket och Det allra Heligaste brister mitt itu. Vilket visar på att vägen till det heligaste nu är öppen för var och en. Inte via någon präst. Utan en direkt kontakt med Gud själv.  

Tänk på mig … 23:42f. Det fanns frälsning för rövaren i hans ånger. 

Förlåten brister … 23:45. Detta tjocka (ca en dm tjockt) i Templet som fanns mellan folket och Det allra Heligaste brister mitt itu. Vilket visar på att vägen till det heligaste nu är öppen för var och en. Inte via någon präst. Utan en direkt kontakt med Gud själv.  

Väntade på Guds Rike … 23:50fff. Underbart beskrivet av en som inte samtyckte med övriga rådsherrar och laglärda. Han väntade på ”Guds Rike”. Han visste att det kom med Jesus.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: