Kan vi flyga efter nästa val 2022?

Om man säger namnet Greta så är det nog ganska många som känner till ”en” Greta idag. Man ser en ung tjej som står och talar inför politiker och ledare om miljön. Hotet om miljöförstöring.

Man inser att denna tjej har fått många många unga människor att börja inse det globala hotet mot vår jord. Elever strejkar.

En kraft växer fram. Genom en ung person som kanske en stor del av vuxenvärlden inte tillräknar så mycket.

Jag jobbar på Erikshjälpen som startades av ett barn. Och som vuxit sig stark och blivit kvar mer än 70 år. Så vi vet vad ett barn kan åstadkomma.

Kanske skulle FN, EU, världens regeringar ta sig en ordentlig funderare. En Rolf Johansson lär ha bloggat om detta (hittar dock inte sidan 😬) och gjort en bild…..

Inför många länders val som kommer snart om några år kommer Gretas generation ha rösträtt.

Säger det igen

Om några år kommer Gretas generation ha rösträtt.

Det kommer att förändra bilden radikalt. Kommer vi kunna flyga då? Kommer atlantångarna finnas kvar? Är det dessa barn som äntligen kommer få nutidens vuxna att stå där med skam? Dom som vara tänkte på sin egen välfärd?

Men är det då för sent? Finns det möjlighet att rädda miljön då?

Kanske borde effekten och efterdyningarna av Greta väcka alla politiker och förövrigt oss alla? !!

Greta, kör på. Du är obekväm. Du är jobbig. Du kommer att förändra världen. Du kanske gör att jag inte får flyga, köra bil, åka atlantångare. Men det är det värt. För ska vi måste ändra på oss.

Men det mest troliga är att du varit en av dom avgörande människorna att få fart på dom miljövänliga alternativen. För det var ingen som vågade att stå emot. Att det var du som fick folket att få ändan ur och verkligen göra något. Dom som kan med sin kunskap skapa den första riktiga miljöbilen värd sitt namn.

Tack Greta. Du är världsbäst !!! Greta Thunberg. Nästa fredspristagare. Och hon kan lika gärna få alla andra pris som går att få. Även Årets Erikshjälte!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s