”…. så skall jag låta dig höra”

Profeten Samuel uppmanar Saul att låta sin tjänare gå före honom en bit fram på vägen. För Samuel ville att Saul skulle bli ensam ett tag med honom.

”När de var på väg ner mot utkanten av staden, sade Samuel till Saul: ”Säg till tjänaren att gå före oss.” Och tjänaren fick gå. ”Men stanna själv här, så ska jag låta dig höra Guds ord.”” Första Samuelsboken‬ ‭9‬:‭27‬‬‬

I dom första kapitlen i Samuelsboken ser vi ett mönster som jag undrar om inte det finns en hälsning till oss idag. När Samuel var liten fick han lära sig att höra Guds röst en natt när han sov. Det var då han hörde Hud kallade på honom vid namn. Så fick han höra vad Gud tänkte göra.

Nu ser vi det igen. Samuel har blivit äldre. Nu är han en erkänd profet och är tillsammans med Saul som skulle få ett viktigt uppdrag. Han blir uppmanad att stanna upp en stund. Så skulle han få höra vad Gud villa tala med honom om.

Jag tror det ligger en djup sanning i detta. Att inte ”springa vidare” hela tiden utan stanna upp och lyssna.

När vi läser vidare om det samtal Samuel hade med Saul visade sig att Gud hade utsett Saul till kung. Så Samuel smorde honom och gav honom sin hyllningskyss. Saul får veta vad som skulle hända vilket du kan läsvanor i kapitel 10.

Jag tänker att det finns tillfällen då vi behöver stanna upp och lyssna in. Kanske är det så att du har en hälsning från Gud att lyssna in. Där han vill smörja dig till tjänst. Inte som kung kanske men som hans tjänare i ett uppdrag.

Du kommer missa uppdraget om du inte stannar upp och lyssnar. Det är i det momentet det sker. För på så vis blir du mottaglig. Men rusar du vidare springer du ifrån det.

Kanske själva nyckel till detta är att ställa in sig på att lyssna. Då kan det vara enklare att stanna upp. Eller vad tror du?


Idag ber vi för riksdagsman Azra Muranovic (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: