Läs 1 Samuelsboken med mig – Kapitel 5

Arkens nya plats … Den ställdes i Dagons tempel. Dagon var Filisteernas viktigaste Gud. De trodde att det var han som sände regnen och gav dom goda skördar. 

Många Gudar … Filisteerna hade många gudar. Man var inte nöjd med en. Ju fler man hade desto säkrare kände man sig. Det var därför man gärna la beslag på Arken. Om den guden hjälpe Israeliterna borde den kunna hjälpa dom.

Blev inte som de hade tänkt sig … Gud hjälpte inte dom. Man blev istället sjuk och dog. Och Dagon föll ner på golvet. 

De förstod inte orsak och verkan … Trots att de drabbades efter att Arken förts in i Dagons tempel kunde det inte förstå orsak och verkan. Till slut, när dom själva blev drabbade insåg dom . De ville sända bort Arken. Kan vi förstå orsak och verkan i vårt liv? 

Vart än arken fördes … så uppstod det sjukdom och förvirring.Lite intressant är det. Inte att Guds makt och kraft är verksam för det tror jag att du vet. Men att Guds taktik för att få folket att förstå tycker jag är lite intressant. Det tog ett tag innan dom fattade att man måste göra något mer radikalt för att klara sig ur denna situation.

Har du några tankar om detta avsnitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: