Läs 1 Samuelsboken med mig – Kapitel 4

Marken skakade … När Guds Ark, den med budorden, lagen, kom in i lägret blev man så glad så man jublade och dansade. Så att marken skakade. Detta sker kanske inte varje gång du öppnar bibeln – men – i vilken glädje öppnar vi Guds Ord?

Gud har kommit in i lägret … När arken hade kommit dit blev man rädd. Man trodde att Gud hade kommit dit. Visst är det så att när bibeln finns i vårt centrum är Gud där. För Han är Ordet. Det inger respekt i andens värld med en öppen bibeln.

Elis hjärta bävade … Han hade så stor respekt för Arken. Den som n u var bortförd till striderna. Så han var mycket orolig för att det skulle kunna hända något med Arken. Stor respekt för Guds Lag.

En förlorad bibel … Arken var förlorad för folket. Att förlora sin bibel är lika tragiskt. I min bokhylla finns många biblar. Ibland funderar jag på om det gör att jag tar dom som självklara. Tänker på den som så gärna vill ha en bibel men får inte äga en på grund av landets lagar. Skulle tro att det riskerar vara en skillnad på hur vi värderar Guds bibel utifrån en sådan berättelse.

Har du några tankar om detta avsnitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: