Sveriges längsta möte öppnat

Ibland tycker jag att sammanträden kan bli väldigt låååååååånga. Ibland kan jag känna att samtalet tar för lååååååång tid. Ibland kan jag tycka att dagordningen kan bli på tok för lång. Ibland kan jag tycka att frågorna blir lite för svåra att ge enkla och snabba svar på. Igår öppnade Sveriges absolut längsta möte. Riksdagens möte öppnades. Kommer att hålla på väldigt lääääääänge. Deras samtal kommer att hålla på väldigt läääääänge. För att inte tala om deras dagordning som inte verkar ta slut. Deras frågor är riktigt komplicerade. Och att få en politiker att ge ett enkelt och snabbt svar är i det närmaste omöjligt. Så jämför jag med dom sammanträden jag går på är ”mina” möte rätt korta. Riksmötet kommer att få det kämpigt. Dag 2 blir det misstroende. Mötet kommer säkert att präglas av att det är valår snart. Så det blir mer löften än handling. Man vill visa att man är bäst. Vad jag tror Sverige behöver just nu är inte massa snack. Vårt land behöver handling. Tillexempel: vi behöver inta löften och snack om fler poliser. Vi behöver verkliga poliser. Vi behöver inte prat om nya jobb som bör komma av resurstillförsel. Vi behöver riktiga jobb. Vi behöver inte utredningar om hur sjukvården kan bli bättre. Vi behöver fler verkliga vårdpersonal som kan utföra vården. Vi behöver inte fler utredningar om skolans möjliga utveckling. Vi behöver fler lärare som skapar den utvecklingen på riktigt. Listan kan säkert göras längre. Vad vi behöver är inte pratverkstad där man försöker överträffa varandra. Vad vi behöver är verklighet. På riktigt. Något som händer i verkliga livet och inte i en pratvärld. Så Sveriges längsta möte måste upp till bevis. Redan från dag 1.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s