En tank för dagen – Vad är normalt?

Alltså vad är normalt? Det är ju en ganska svår uppgift att klarlägga vad normalt är.

För att ta ett exempel. Om man älskar sitt jobb som jag gör så är det lätt att jobba för mycket. Om man då jobbar en normal arbetsvecka, alltså bara 40 timmar, känns ju det onormalt. Fast det i högsta grad är normalt. Fast p andra sidan är ju det inte normalt som har en 37,5 timmes normal heltidsvecka.

Vad är en normal vikt på en person? Vad är ett normalt beteende? Normalt väder? Normalt liv? Normala kläder?

En förklaring får jag genom att googla: ”som ligger inom ramen för det som brukar förekomma”. Och vad är det som brukar förekomma?  Och det som brukar förkomma, är det så normalt bara för att det brukar förkomma? Är det inte så att en saker som förkommer helt enkelt kan läggs till högen onormalt?

Vi kan gå och tycka att vi är normala och samtidigt sätta etikett på andra som onormal. Det skulle ju kunna falla så förödmjukande att den motsatta parten tänker så om oss. Men det kan väl inte vara sant för det är väl vi som är normala?!🤔😱🤓😄🤪

Jag tänker att vi kanske skulle vara lite mer försiktiga med anse något som normalt eller onormalt. Kan det låta som en normal tanke ?🙄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s