Skärmtiden ökade med 223%

Det finns en finnes idag på våra mobiler. Man kan få reda på hur mycket skärmtid man har. 🙈😱🧐

Inte alltid så kul. Men troligen är det en mycket bra finess. För troligen är det så (!) att vi har på tok för mycket för skärmtid. Det är inte bra för våra ögon och hjärna. Så vi behöver med all säkerhet dra ner på vår skärmtid. Tv, iPad, mobil, dator är många källor till skärmtid.

Igår blev jag klart överraskad. Jag hade ökat min skärmtid med 223% (!). Galet mycket. Nu tittade jag närmare på vad som stod. ”…till ett genomsnitt på 5 minuter per dag”. 😳😁🤭😂 Då var det ju inte så farligt. Sanningen behöver väl sägas. Det är den mobil jag har liggande hemma och den använda lite. 🙈

Men man kan ändå reflektera lite…

Vad gör vi av vår tid? Vad utsätter vi oss för? Är det nyttigt för oss?

Samtidigt finns det en annan sida av skärmtid. Det är en gemenskapsform som vuxit fram. Om den ersätter all fysisk gemenskap är det något sorgligt över det. Samtidigt är det en fantastisk möjlighet. Att på ett billigt sätt ha kontakt med människor över hela vår jord. När man flyttat en del som jag gjort är det så roligt att hålla kontakt med vänner från platser man bott.

Men kanske man istället för att chatta med varandra ringer ett FaceTime-samtal, Skype eller något annat media som blir gratis. Då kan mediet verkligen bli ett fantastiskt redskap till att hålla kontakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s