ReChristmas

För massa år sedan hade erikshjälpen, där jag då jobbade , en julkampanj som hette re:christmas. Den hade ju naturligtvis ett syfte att visa på att man kunde fira jul med julklappar som var återvunna. Att köpa dom på en secondhandbutik. En så bra idé. Har du inte köpt dina klappar än så kan jag klart rekommendera det. Några klappar åtminstone. Så blir det för mig även i år.

Bild fr min blogg 2014. Det finns fler butiker att handla i. Pmu har nog en i din närhet också.

Men hela julen är ju ett ända stort re:christmas. Varje år likadant. Samma budskap. Samma julsånger. Samma på allt typ. Men det är ju själva poängen. Ja, inte samma traditioner för traditionens skull. Utan för dess innehåll. Det håller för varje år. Vi behöver inte hitta på något annat. Det håller helt klart för detta året också. Och nästa. Och nästa.

Varje år tänds det stjärnor. Adventsljusstakar. Julevangeliet blir högaktuellt. Julens budskap sjungs lite varstans. Som det brukar. Det är för att budskapet dör inte. Det håller än.

Kampanjen hade en slogan ”älskad igen”. Syftet återigen på saken som återvinns. Men det finns en djupare innebörd i att vara älskad igen.

Julen budskap är inte ett budskap om att det finns en gammal kärlek från Gud. Även om man säger att gammal kärlek rostar aldrig. Nej, den är varje dag ny och fräsch. Guds budskap varje jul är att Jesus kom för din skull varje dag. Inte bara på julafton och sen plockar vi undan honom till nästa jul. Nej, han kom för att stanna i våra liv.

Så när du nu går in i juletider vill jag påminna om att det är en ReChristmas. Den har funnits i alla tider. Men är lika aktuellt varje år. Stanna upp. Lyssna. Kolla in. Den knackar på för att påminna dig om något stort. Världens frälsare, din frälsare, är född.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: