Läs med mig – Apostlagärningarna kapitel 6

Det allmänna prästadömet – volontär… 6:3. Ibland kallar vi det vi gör på fritiden i vår kyrka för att vara ”Volontär”. I dagligt bruk är det ju något som växt fram i vårt land och några till.  Bibel kallar det för församlingstjänare. Kanske är detta något större vi gör. Inte för att för den skull degradera att vara volontär.  Nej, tvärtom. Att visa på att det är något stort. Kanske det till och med tillhör det allmänna prästadömet. Alltså att det är något som är uppskattat av Gud själv. I detta sammanhang hade det att göra med matutdelningen. Men jag tänker att det finns långt mycket mer i en kyrka som behöver göras. Undervärdera inte din uppgift.

Att stå emot vishet … 6:10. Det finns vishet som man bara inte kan stå emot. Också vishet som förklarar sammanhanget. Minns särskilt ett samtal där församlingens äldste satt i samtal. Jag hade förmånen som ung evangelist sitta med och lyssna.  Man kom inte fram till en lösning. Den ene efter den andre la fram sina funderingar.  Tills en man bad om ordet. Han hade suttit tyst och lyssnat. Nu bad han om ordet. Sa vad han hade på hjärtat. Sen var saken klar. Hans vishet, given av Guds Ande, löste saken man tidigare inte hittat lösningen på. 

Hans ansikte var som en ängels….. 6:15 Stanna inför den raden en stund. Vad säger den dig? Hur kunde ansiktet lysa på det sättet? Fantastiskt. Vad gav det för reaktion?

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: