Läs med mig -Apostlagärningarna Kapitel 21

En Guds varning behöver inte vara orsaken att ta en annan väg i livet…. 21:4,11. Paulus blir varnad för allt som han skulle möta. Inte bara en gång. Flera gånger. Han hade verkligen möjligheten att ”smita undan”, att inte riskera sitt liv. Men Paulus tänkte helt annorlunda. ”Jag är beredd att inte bara låta mig fängslas utan också lida döden i Jerusalem för herren Jesu namns skull.” Han var beredd till och med att dö. 

Det Paulus hade blivit varnad för började nu ske … 21:27ff. När han nu började möta motstånd var han beredd. Han visste på vem han trodde på. Han var förberedd. Han visste också att Gud hade makt att bevara honom. När vi nu följer honom ser vi hur Guds ord får predikas på flera platser på grund av att han fängslas. Personer får höra evangeliet. Så sprids, liksom när dom kristna tidigare förskingrades och fick fly, evangeliet på nytt till nya områden. Märklig väg. Men Gud vänder något ont, mindre bra, till något gott. Det är gott att ha med sig. När Josef hamnar i Egypten hända samma sak. Onda tankar vändes till goda tankar för den tidens utmaningar. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: