Läs med mig – Johannes Evangelium Kapitel 13

Visste att hans stund var kommen … 13:1. In i det sista visste han sitt uppdrag. In i det sista älskade han dom han var sänd för. 

Tvättade lärjungarnas fötter … 13:5. Man hade nog tvättat Jesu fötter som seden bjöd. Men sen blev det troligen inget mer. Man tänker att det blev en tvist mellan lärjungarna. Tvätta fötterna gjorde slavarna. Den yngste och den ringaste skulle göra detta. Men ingen av lärjungarna ville vara den andres slav. Då steg Jesus fram och betjänade dom. Han visade vägen.

Petrus ville inte bli tvättade av sin mästare … 13:6. Kanske insåg han att det var han som borde tvätta alla andras fötter. Jesus visade på att dopet inte behöver göras om. Räcker med ett dop.

Förstår ni vad jag har gjort med er? …13:12. Tjänaren är inte större än sin Herre. Jesus tvättade lärjungarnas fötter. Om någon ansåg det vara under ale sin värdighet visade Jesus själv att han var inte förmer än någon annan än att också han kunde tvätta någons fötter. Det som den ringaste skulle göra.

En av sina egna … 13:26 skulle förråda honom. Så var det profeterat. Så var tanken. Så blev det. Lärjungarna förstod inte vad som hände. Det är svårt att förstå profetior. 

Ett nytt bud … 13:34. Vi ska älska varandra såsom han har älskat oss. Han som älskade oss in i döden. 

Tuppen … 13:38. Petrus var säker på sin trohet till Jesus. Men innan tuppen skulle gala tre gånger skulle han ha förnekat Jesus. Förnekat sin tillhörighet till Jesus. Man kan undra hur det tog på Petrus. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: