Påskens solklara berättelse är inte lätt att förstå i dagens kontext

Påskens berättelse är ju solklar på ett sätt. Men å andra sidan är den svår att förstå med den bakgrund många har idag.

O ljuset av gamla testamentet och alla olika offer som fanns i templet är påsken inte alls så komplicerad. Offren som försonade folket gång efter gång, år efter år. Liksom Jesus offrade sig själv en gång för alla. Så dog han i vårt ställe. I detta ljus kan det tillsynes vara enkelt.

Men …..

I det samhälle vi idag lever är det inte lätt att relatera tillbaka till gamla testamentets offer för att förklara vår beroendeställning till Jesus och varför han var tvungen att dö och uppstå.

Så min fundering har varit under en längre tid…. Hur förklarar man detta så nödvändiga viktiga i en språkdräkt som dagens människa förstår?

Att om vi ska komma till himlen när vi dör, som så många verkar ändå ha fattat, finns det bara en väg enligt bibeln. Och den vägen heter Jesus. ”Jag är vägen , sanningen och livet. Ingen kommer till Gud, himlen, utom genom mig”. Joh 14. Att den som tror på Jesus har evigt liv.

Eftersom detta är nyckeln till det man vill lyckas med måste man få förståelse. För det räcker ju inte med att bara säga att när man dör kommer man till himlen per automatik. Det finns bara en väg dit. Hur förklarar man det?!

Kanske har du ett svar. Jag skulle vilja verkligen kunna berätta detta på modern svenska.

Bättre än så blir det inte just nu….. men jag inser att Den Helige Ande har lite att göra. Att förklara för människan hur det ligger till. För utan honom funkar det inte. Du kan inte med dina ord ska detta frälsningsunder. Det gör Anden.

Därför finns det hopp till förståelse för vad påsken betyder. Han talar nämligen hjärtats språk som alla människor förstår. Alltså han talar inifrån i oss. Där kommer förståelsen för att Jesus är vägen till himlen. Ingen annan väg finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: