Läs med mig – Markus Evangelium Kapitel 5

Då bad man Jesus lämna dom och området … 5:17, Det blev helt enkelt för mycket för dom. Men det borde ha gett en stor tacksamhet och glädje. En förundran över vad Jesus kunde göra. Men kanske blev det helt enkelt för mycket för dom. ”Om han kan göra detta….. vad är han då kapabel att göra?” kanske dom tänkte…..

Bli ett vittnesbörd … 5:19f. Mannen fick inte följa med Jesus. Jesus ville at han skulle berätta för sin familj och vänner vad Jesus hade gjort med honom. Decapolis  var 10 städer. Alltså området med olika städer omkring där dom var. Dom fick reda på detta stora.

Jairus dotter … 5:21-24;35-43. Dottern var sjuk och Jairus vill att Jesus ska komma och bota henne. En intressant utveckling på detta. Flickan hinner dö innan Jesus kommer fram. Jesus visste mer än vad dom sörjande visste. Dom hånar honom vilket Jesus uppenbarligen bortser ifrån. Andra hade nog gått. Men han reser henne upp. Hon får livet tillbaka

Kvinnan med blödningar … 5:25-34. På väg till Jairus dotter möter Jesus en kvinna. Vad tänker du? Hon var nog desperat. ”Om jag bara får röra…” Hon känner i, i, i sin kropp. Jesus uppmärksammar att kraft går ur hans kropp. Intressanta händelser. 

Hade försökt allt … 5:26-27. Hade satsat allt. Kanske hade hon också blivit lurad till ”mirakelkurer”. Kanske hennes sista försök. Det väcker en fråga. När i våra behov väljer vi att söka upp Jesus? När vi försökt allt själv? När vi försökt hittat på en egen lösning som inte gick? Eller går vi först till honom?

Lärjungarnas reaktion … 5:31. Dom visste ju inte. Men ändå ….

Hade försökt allt … 5:26-27. Hade satsat allt. Kanske hade hon också blivit lurad till ”mirakelkurer”. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: