Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 19

Från början … 19:8. Från början var det tänkt att ingen skulle skilja sig. Det måste vara den bild vi har att utgå från. Men liksom Mose såg att det , med sorg, inte alltid går så tillät han skilsmässobrev. Jag tänker att där är vi idag också. Men strävan måste vara att ett äktenskap ska hålla livet ut.

Låt barnen komme till Jesus … 19:13f. I dagens kontext är det tydligt hur samhället vill ”skydda” barnen att träffa på Jesus. Märkligt beteende när det är det mest naturliga för ett barn. Dom tillhör ju Guds rike. Vilken björntjänst man gör barnen.

Kamel genom ett nålsöga … 19:24. Detta är ju helt omöjligt. Så är det att själv försöka ta sig in i Guds rike. Vi kan varken lura oss in eller skapa en egen väg dit. Det finns bara en väg. Tron på Jesus. Hur gärna vi än vill försöka skapa någon egen metod. Jesus säger: ”Jag är vägen, Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern (himlen) utom genom mig”. Tydligare än så kan det inte bli.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: