Nära men ändå långt borta

Vår pastor predikade om Judas igår i kyrkan. Kanske inte den enklaste utgångspunkten att ha. Men ändå rätt viktig. Jag började fundera vidare när jag kom hem.

Judas var en av dom tolv. Man skulle kunna tänka sig att han aldrig skulle kunna tänka sig göra det han gjorde. Men så blev det. Han var en av dom tolv men ändå så utlämnade han Jesus.


Man kan vara väldigt nära men ändå så långt bort.


Slutsatsen man kan dra är att man kan vara väldigt nära Jesus men ändå väldigt långt bort. Man kan i den större bilden vara en som håller sig nära Jesus. Men kommer man lite närmre så håller man ändå en distans till Jesus.

För mig blev det en tankeställare. Kanske för dig med. Är jag nära men ändå långt borta? Hur förhåller jag mig till närheten till Jesus?

Hur nära håller jag mig Jesus utan att det blir en distans i relationen? Tänker att det handlar om hur mycket Jesus får påverka mitt liv. Nära men inte för nära.

Vi kan vara nära Jesus men ändå inte där. Som när vi står och pratar med någon men lyssnar inte. Vi är liksom frånvarande fast vi är närvarade.

En sak är jag säker på. Från Jesu sida finns det bara en närhet. Närhet med stort N. Han vill inte vara på distans.

Tänker att en fråga att ställa sig hur nära är jag Jesus idag? Hur nära vill jag vara? Finns det något som göra att vi hindras att vara nära? Kanske agerar vi så att vi funderar på hur långt bort vi kan hålla oss utan att tapp välsignelsen. Låter ju dumt men kanske ligger det någon liten sanning i det kanske ….

Ett vet jag, att en nära närhet leder till ett välsignat liv. Tror att det är just det vi söker i vår tro på Jesus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: