Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 8

Sjunde sigillet … 8:1ff När det bryts så blir det tyst. Måste ha varit rätt mäktigt bland all lovsång som sker framför tronen. 

Rökelsens symbol … 8:3ff. Detta är inte bara en symbol för de heligas böner. Det är inte så att rökelsen är böterna. Men den vill visa på att våra böner stiger upp till himmelens tron och kommer ända fram. 

Basun 1 … 8:7ff. Enligt Handbok för livet finns det tre syften med dessa trumpetstötar. 1) Varna för den dom som kommer. 2) att kalla samman till strid mellan det goda och onda. 3) att utropa Messias ankomst. Men dom vill också förvissa oss om att hålla fast i vår tro. Helt enkelt förbereda oss att vara beredda. Basun 1 kan vara för en del ev ett kärnvapenkrig. 

Basun 2 …  8:8. Kan detta vara krig från rymden?

Basun 3 … 8:10. Biologiskt vapen?

Basun 4 … 8:12 Kan detta vara en konsekvens av övriga basuners effekt? De biologiska lagarna har rubbats.

Örnen … 8:13. Habackuk har en örn i 1:8. Den vill visa på snabbhet och ödeläggelse. Här varnar den för något fruktansvärt som skall komma. Följande basuner är mer personliga reaktioner. Dom tidigare har mer påverkat alla.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Ett tips är att läsa Handbok för Livet. Den ger god hjälp att bättre förstå denna bok. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: