Läs med mig – Psaltaren Kapitel 138 & 139

Tacksamhet för Herrens hjälp… 138:1ff

Av hela sitt hjärta … 138:1 Tack av hela sitt hjärta – hela sitt liv. Att tacka från djupet av sitt liv. För Guds hjälp är något utöver det vanliga. 

Du gav mig frimodighet … 138:3 När frimodigheten sviker oss, när vi inte kan lyfta blicken upp, är det fara. Då bör vi se tillbaka på vad som orsakar detta. Vad har hänt? När vi ser orsaken får vi träda inför Guds nåd och be om förlåtelse. Där vänder frimodigheten tillbaka till oss och vi kan lyfta blicken på nytt. Vi får kraft för vår själ.

Ser till den ringe … 138:6. Hur hög Gud än är, hur helig hans tron än är, hur mäktig han än är, ser han den ringe. Så stor är vår Gud att han kan böja sig så djupt ner. 

Herren känner mig … 139:1ff

Vart jag än är … 139:1 Gud vet vad jag är, ser mig. Jag kan aldrig gömma mig för honom. Eller se det mer så att du kan aldrig komma bort för Gud. 

Innan ett ord … 139:4 … vet du Herre vad jag skall säga. Värt att notera det. 

Du omsluter mig … 137:1 Kärnbibeln: Du omsluter (belägrar, omringar) mig – bakom och framför (på alla sidor), och du har lagt din hand över mig. Bibel 2000 skriver: Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. Så starka formuleringar. Det är om dig det är skrivet. 

Vart skall jag gå… 139:7. Ingen plats är för långt borta för Gud för att nå dig. Ingenstans är för långt bort än att Gud kan leda ditt liv.  

Du är vacker och skön … 139:14. O vad jag skulle vilja att du kunde ta emot dessa ord .

Du är kallad innan du ens fanns … 139:16. Du är sedd från den stund du skapades. 

Är du på väg på en olycksväg? … 139:23f Vi kan låta Gud rannsaka den väg vi just nu går på. Åt det håll vårt liv är på väg till. Så kan Gud varna oss om den vägen är fel för oss. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: