I väntrummet

Att sitta i ett väntrum på ett sjukhus kan vara en känsla av övergivenhet. Det är som att man sitter nära hjälpen men den verkar så långt borta.

Känner du igen känslan? En ganska tydlig bild på livet i stort. Vi kan hamna i våra ”väntrum”. Tycka att vi är nära hjälpen och lösningen men den kommer inte och genast kryper känslan av att den är långt borta. Känslan av övergivenhet tränger sig på.

Väntrum kan också vara en stund av eftertanke. Inte när man är så sjuk att man har svårt att slappna av. Men när man sitter där och väntar hinner tankarna gå rätt långt. För mig blir alltid ett svenskt väntrum ett vackert väntrum. Jag har mött dom som skulle önska att dom verkligen hade ett väntrum att sätta sig i. Mött dom som inte ens kommer till ett sjukhus när dom behövde det.

Livets väntrum är ett viktigt rum. Det är där du hinner reflektera och tänka. Kanske till och med hinna ikapp dig själv. Jag tror att dom är skapta för att vi ska hämta igen det vi missat. Eller hinna förbereda oss för det som kommer. Så väntrummet är ingen farlig plats. Handlar mer om att använda det på rätt sätt.

Väntrum kan vara skrämmande. Otäckt. Mötet med personalen kan vända den känslan helt och hållet. Tänk vad människor kan få betyda mycket.

I livets väntrum kan vi uppleva det som att Gud är långt bort. Han är inte det. Han finns bildligt talat strax utanför dörren. Kommer in när allt är klart för nästa steg. Och liksom sjukvården har många åtgärder i sin verktygslåda så har han det med. Och många många fler.

Var inte rädd för väntrummet i livet. Där förbereds du för nästa del i livet. Var rädd om den tiden. Gör något bra av den. Istället för att bara passivt sitta där.

Att lita på att det finns en som tar hand om mig. Det kan vara en svår nöt att knäcka i ett väntrum. Guds hälsning till dig är att han har inte glömt bort dig. Han kommer , var så säker.


Idag ber vi för riksdagsman Åsa Eriksson (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: