[ O M ] är en skön känsla

Jag chattade med en god vän. Vederbörande hade en sen start på arbetardagen följande dag. Jag noterade att det kunde bli en riktigt lååååååång sovmorgon. Svaret kom ganska omgående ….

”Typ sovmorgon men den blir ju inte så lång… men jag kan OM jag vill 😀 skön känsla!”

.

[ O M ]

Den där känslan av ”ett ’om’ jag vill så har jag en möjlighet men jag måste inte” är inte så dum. Men det finns där. Väntar på mig. Och vill jag så kan jag, i detta fall, njuta av en sovmorgon. Den känslan gör något gott inom oss

I en tid med mycket ”måsten” behöver vi andrum med dessa ”om”. Det gör att pressen lättar från våra axlar.

Likaså när man kan behöva hjälp. Att då få reda på att , o m du vill och behöver, är det bara att höra av sig …. Detta ’om’ är en skön känsla av trygghet och tillit.

Ett ’om’ som man inte måste men har möjlighet till. Visst är det bra?!

Så tänker jag mig Gud också. Jag tror att Gud är viktig för varje människa hela livet och det som kommer efter. Men under resan finns det ett o m hos honom också. Man måste inte fråga honom i allt. Men o m man vill finns han där. Han finns gärna där för dig. Ser gärna att du använder detta o m och står beredd. Det är verkligen tryggt att ha en sådan tro och tillit till Gud.

En sann vän är också detta o m . En vän som inte tränger sig på men finns där när och om vännen behövs. Förövrigt umgås man som vanligt. Men när det tränger i livet, vännen behövs på ett särskilt sätt, ett o m , så Finn den där. Stöttar och hjälper så gott den kan. Kanske kan lösa allt. Men bara att den visar intresse av att försöka, försöka hjälp, så händer det. Man känner sig inte övergiven. Bara den känslan ger extra energi. Man tror på att det finns en lösning.

Du ska veta vad du betyder mycket för någon när du är detta [ O M ]. Å deras vägnar vill jag tacka dig. Du betyder mer än du anar.


Idag ber vi för riksdagsman Matilda Ernkrans (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: