När Facebook blir den vi pratar med

Sitter och kollar flödet i Facebook. Ser något som jag inte lagt märke till förut. Säkert funnits där. Någon skriver det vederbörande vill ha sagt rakt ut men ingen noterar det med en kommentar. Det kändes som att den som pratar pratar mer med Facebook. Ingen person. Men när den behövde säga något fanns ingen annan än bara Facebook. Så det blir maskinen Facebook som blir mottagen. Som att prata rakt ut i luften bara.

Jag blev lite bedrövad när jag såg det. Kanske är det något av ett bevis på fattigdom av levande relationer. Man behöver berätta för någon att man nu sätter på potatisen. Eller ska ta en dusch. Eller att nu ska man städa eller inte orka städa. Att grannen låter eller att någon knackade på dörren.

Man säger att vi svenskar är dom mest ensamma. Mycket tyder på det när man ser detta.

Men betänk….. här bor man troligen med grannar runt omkring sig men den man pratar med är Facebook.

Vi skulle behöva lärt oss mer av pandemin. Leva kvar i kontakt och omsorg om varandra. Jag vill tro att det gör det för många. Men den som saknar det , där blir det svårt .

Vi behöver fler fysiska samlingsplatser i vårt samhälle. Min dröm är en öppen kyrka hela dagen. Där man kan komma och mötas. Där det alltid finns några som möter upp när man kommer. Där man kan knyta kontakter. Få nya nätverk. En naturlig mötesplats.


Idag ber vi för riksdagsman Ali Esbati (V)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: