När jag summerar…..

Inte så att jag redan börjar summera mitt liv. Känner mig inte en dag äldre än…….. hm………. än igår. 

Nej, jag börjar se fram emot att summera detta år. Om nu bara året fortsätter på samma goda väg kan jag nog summera ett intressant år. Mer än så låter jag nog hänga i luften än så länge. 

Men visst är det mycket av summering ? Man summerar arbete så långt man i nuet  kommit. Man summerar månader hur dom gått. Likaså veckor. Inte minst dagar. På något sätt summerar vi genom att reflektera över dagen. 

Min summering hänger ofta ihop med att också blicka framåt. Vad har jag med mig av det jag gjort som kan lära mig något? Vilka minnen vill jag ja med mig in i det nya jag möter? Hur får det påverka mig? 

För somliga kan summering vara olustigt och jobbigt. Fast jag tänker mig att den snarare kan uppmuntra och berika. 

Summering är nog mest ett sätt att räkna ihop det vi varit med om. Lägga ihop dom bilder vi får ihop och summan blir ett fantastiskt pussel. Vissa bitar med med mörka inslag. Kanske några skuggor. Jag har fått lära mig att skuggor ger djup i bilden. Ligger något i det. Livsbilden blir djupare med dom mörka pusselbitarna som gjort att vi mognat. 

Vi behöver nog inte vara så rädda för den bild som växer fram i vårt livspussel. För när vi får hela bilden klar kommer vi vara tacksamma för varje bit på något sätt. Trots allt. 

Ska bli intressant att få lägga klart detta års pusselbild…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s