Kindly tuff

Har ju varit i Tanzania och Etiopien ett par veckor. Då så åkte vi bil till olika projekt vi skulle besöka. 

Man kan väl lugnt säga att trafiken var rätt galen. Alltså det där ned finkörning och filkörning var väl inte dessa länders idé precis. Fanns det rum så nog körde man där. Man kan lugnt säga att det var trångt. Samtidigt så var det inte speciellt många bilar som var mycket buckliga. Man liksom försiktigt körde fram in i rondellen eller korsningen. Till slut stannade bilar så man kom fram. Kajsa-Lena beskrev det som ”Kindly tuff”. Vänligt tuff. 
Ett rätt intressant uttryck. Vänligt tuff. Kanske är det så att ibland behöver man vara just det. Till sina barn. Till sitt sammanhang. Kanske låter det lite knepigt. Men tänk efter. Man vill inget ont men man måste vara tydlig. Man är inte ful och dum. Man är bara bestämd men på ett vänligt sätt. 

Går det? Ja, det kanske faktiskt gör det. Man kan vara fult påhoppande. Kanske är gränsdragningen hårfin. Det är nog lite för lätt att bli ovänligt tuff. I alla fall uppfattas så. Men om man försöker göra det på ett snällt sätt blir det ju Kindly Tuff. 

Så kanske det finns ett sätt som är just Kindly Tuff. 

En liten kul videosnutt som jag hittade på nätet beskriver detta fenomen rätt bra. https://www.facebook.com/pedher.skoog/posts/10153915279907043. Du hittar det också på youtube https://m.youtube.com/watch?v=AjTB8hYqiQk

Denna video visar det ordnade kaoset. https://m.youtube.com/watch?v=vccVdXnVjMk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s