En dag på stranden

Man kan undra vad som händer. För andra dagen i rad ligger jag på en badstrand. Det var många år sen det hände. Typ året då jag var i Turkiet. Då var det nog 7 el 8 dagar i rad på stranden intill Medelhavet.

På tal om hav…. var på Visingsö nyligen. Vi hade lunchat. På väg från platsen vid sjökanten möter vi några cyklister. Samtalet förs om det är rätt väg av dom vi möter. Så kommer repliken: "jo, den leder nog ner till havet(!)" Så för alla er som har svårt att hålla reda på skillnaden på Vänern och Vättern så bleknar det i relation till att veta skillnaden mellan hav och insjö. Nu känns ju Vättern ibland som vårt lilla innanhav. Beroende på vilket håll man ser åt.

Det märks tydligt att som flesta har haft sin semester nu. Det är ganska få ner vid sjön. Kan ju bero på att andra sjöar är varmare men ändå. Det enda dopp som blev var klart kallt så jag förstår inte riktig dom som badar länge.

Med en termos kaffe, lite ljudbok i öronen, blir det en skön tillvaro. Ett lugn. Vattnet kluckar gott. Så blir det rätt lyckat. Tanken att bara gå ner med lite förmiddagskaffe blir till en mycket längre stund.

Ett litet problem blir ju när solkrämen ska strykas på ryggen. Det funkar inte bra när man är själv. Det är då man skulle vilja ha egenskaper som barbapapa.

Jag kan tycka att strandliv är svårt. Rastlöshet kommer lätt över mig. Kanske för att jag har så lätt att bli solbränd mer åt det röda hållet än åt vackert brunt. Kanske också för att jag hellre gör något, ser mig omkring, än att ligga still på en filt. Men någon gång blir jag väl mogen för det också. Kanske. Kanske inte.

Ändå blir det en stund av återhämtning, energipåslag, reflektion, ja det man kan behöva efter en arbetsdag eller inför nystarten på hösten. För av någon anledning ser vi återtåget till jobbet, första helgen i september, som någon form av upptakt och nystart. Undrar egentligen varför. För livet snurrar ju liksom på hela tiden. Klockan går sin gilla takt. Det är ju egentligen bara vi som bestämt oss för att det är någon form av nystart eller omstart. Möjligen en "fortsättningsstart".

Från det ena till det andra – solkräm har en speciell doft. Var glad du som inte behöver använda det så mycket. Undrar jag om solskyddsfaktor 30 luktar mer än solskydds faktor 5 🤔🙄 Jag vet ju inte det. För min del behövs det typ 30+……. 😄Man blir i all fall som ett tydligt landmärke på stranden. Antingen tydligt vit eller tydligt röd. 😂😂

Skulle kunna jämföra mig med en grill. Det gäller att vända alla sidor till i ett jämnt snurrande. Inte för länge på något ställe. Så inte behöver jag egentligen bli rastlös 😂😂

Att sitta nära vattenbrynet och se mot horisonten är vackert. Horisontallinjen blir liksom i ögonhöjd. En känsla av att sitta lägre än vattenytan men ändå inte bli blöt. Om man nu kan beskriva det så.

Känslan är att det blev ännu en skön semesterdag. I den veckan man förutspått massa regn. Det är ju helt okej för mig i alla fall.

Lämna en kommentar