En tanke för dagen – Sova på saken…..

Tänk vad mycket vi ställs inför. Situationer som verkar kräva snabba beslut. Olika livsval som man behöver ta ställning inför.

Då kan det vara allt för lätt att fatta snabba och oövertänkta beslut. Efter ett beslut kanske man inser att det nog hade varit bra att vänta med beslutet.

Att sova på saken är inte så dumt. Alltså att ge det lite tid. Kanske helt enkelt släppa det inför natten. Sova på saken och ta upp tråden igen nästa dag. Då kanske man kan tänka lite klarare.

Härom dagen fick detta med att sova på saken en vidare betydelse för mig. Kanske vet du om Josef i bibeln. Jesu jordiska pappa. Det står att Gud talade till honom i en dröm. I drömmen får han veta hur han skall göra. Vid ett tillfälle handlar det om att inte vara rädd att trolova sig med Maria. Vid ett annat tillfälle får han reda på att han skulle fly till Egypten för att rädda sitt barn. Genom drömmen talade Gud.

I det ljuset får ”att sova på saken” ett djupare värde. I drömmen kan Gud tala till oss. Vi har sänkt garden och är mer mottaglig. Så använder Gud nattens vila till något bra. I vårt vakna tillstånd har vi så många egna tankar som stör. När vi sover får tankarna vila och Gud får utrymma att tala genom en dröm.

Att sova på saken öppnar möjligheterna för Gud att hjälpa oss. 

Gud välsigne din dag (din natt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s