Två ansikten

När jag var liten så fick jag en bild på ett ansikte. Såg man det från ett håll så såg gubben glad ut. Vände man på det så såg han ledsen ut.

Så kan livet kännas. Det kan ändras över dagen eller tom på sekunden. Den kan nästan vara sann samtidigt. Inför något är man glad medan samtligt så är man ledsen för något annat som händer i samma veva.

I valrörelsen kan jag ibland uppfatta partier och kandidater som om dom har två ansikten. Alltså att dom har ett dubbelt budskap. Man vet inte riktgt vad man ska tro på.

Ibland kan man möta människor som kan ha ”två ansikten”. Jag tänker att man kan ha en åsikt när man möter en person. När man sen möter en annan så har man ändrat sin åsikt. Det tycke jag är en svårighet. För man vet aldrig vart man har dom. Men förr eller senare brukar det komma fram. Så blir man avslöjad och ”tappar ansiktet”. Så är man förloraren. Det bästa är att man är en och samme hela tiden.

Ibland kan vi hamna i en osäkerhet att det inte duger att vara den man är. Så försöker man vara någon annan. Så blir man med ”två ansikten”.

Du behöver inte vara någon annan än den du är. Du är ämnad för det. Var inte någon annan. Du är du och du duger. Älskad för den du är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s