Övning ger färdighet eller är det bara en klyscha?

Är det så att övning alltid ger färdighet eller är det bara en klyscha?

Alltså ibland undrar jag det. Kan det stämma? Eller det tex körledares, sätt att bara lura oss till att träna mellan övningsdagarna?

Det är klart att övning leder till färdighet. Det fattar jag med. Men ibland när man tragglar med en stämma, eller man prövar något för sjuttioelfte (7011:e 🙄🤔🤭🤷‍♂️) gången och det inte går, så kan i alla fall jag misströsta.

En sak vet jag i alla fall. Om någon som kan något väldigt bra kan den hjälpa till att göra underverk. Ibland önskar jag att jag var en sådan.

Min kollega har ett bra utryck som jag tidigare citerat på min blogg. ”Det är alltid för tidigt att ge upp!” Det gäller nog övning i stort. Så misströstar du tänk på min kollegas ord. Det är alltid för tidigt att ge upp.

Övning är bra. På många sätt. Det leder inte bara till färdighet. Det ger också uthållighet. En tro på att det kan gå när man märker att det blir bättre efter hand. Självförtroendet ökar då. Självbilden blir bättre. Så egentligen skulle vi alltid ha ett projekt igång som har med övning att göra. Det stärker vår självkänsla.

Så öva på. Kan bara bli något bra av det.

Ett svar till “Övning ger färdighet eller är det bara en klyscha?”

  1. Hej! Att öva får man göra hela livet… Jag gillar att sticka .. just nu stickar jag kaniner . Jag är på den tredje.. Den första blev inte bra.. Trots jag följde mönstret.. Jag läste nog mönstret fel… Började om igen.. Läste om mitt mönstret.. Grubblade …och nu blev det mycket bättre… Jag försökte ändra själv under arbetets gång… Men felen gick inte att dölja. .. Det blev som en hälsning från vår Far, följ mej , öva dej igen… Men håll blicken på mej (Gud).. så börjar vi om igen, Marie. ”Fäst dina ögon på Jesus” brukar ringa i mitt huvud. Ha det gott i din övning!! Sång övning m.m. kusin Marie

    Skaffa Outlook för Android

    ________________________________

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s