Kan en bilkö ha något gott med sig?

Kan en bilkö ha något gott med sig?

Det första man antagligen tänker på är att: Nej, en bilkö har aldrig något gott med sig.

Och visst, miljön är förlorare. Det går åt mycket tid för att ta sig fram i en kö. Det kan bli kökrockar. Och viss stress kan uppstå.

Med det sagt så tänker jag att en bilkö kan visst ha något gott med sig.

Det är i bilkön du kan gå ner i varv. Bonusminuter att gå ner i varv. Reflektion. Kanske tom få lite extra tid för samtalet med Gud. En stund av att få vara med Gud en stund och låta honom tala till oss.

Men kanske är det just i den miljön så svårt att hitta det lugnet i den miljön. Man stressar lätt upp sig. Skulle ljuga om jag inte medger att så har jag hanterat bilkökörandet. Så lätt att bli irriterad på alla andra som beter sig dumt i våra ögon.

Men kanske det är möjligt att vi kan bestämma oss för att slappna av. Stressa ner. För vi kan ändå inte skynda på mer än vad omständigheterna ger i tempo. Bestämmer vi oss för att acceptera läget kan bilkön ge oss en bra stund. En stund av återhämtning. Bearbetning av dagens händelser. Och där, i lugnet då man smyger fram, inleda samtalet med Gud. Låta hans svar och beröring vara huvudmålet just då. Med rätt fikus blir inte bilkön ett irritationsmoment. Utan en möjlig välsignad stund. Handlar nog mest om att vi bestämmer oss för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s