Känslor – är inte alltid att lita på

Känslor är inte alltid att lita på. Ändå bygger vi våra liv på våra känslor. Idag är det ofta som man märker att besluten får bottna i hur vi känner mer än hur vist det är. Menar inte alls att det uteslutande är så. Men tänk efter lite. Visst ligger det något i det. Vi måste känna för det.

Eftersom känslor har en förmåga att spela oss ett spratt behöver vi förhålla oss till dom därefter.

Ibland beskyller dom unga att gå bara på sina känslor. Men handen på hjärtat – hur är det hos oss som kommit upp i åren? Vi är nog rätt lika.

Känslor är naturligtvis något gott i grunden. Helt klart. Det är dom som för oss människor ihop. Vissa känslor är vackra att ge sig hän i.

Men avslöja dom känslor som stör. Känslor som förstör livsrytmen behöver vi stänga ute. Ingen enkel operation men ack så viktigt. Kanske är en av nycklarna är att låta dom goda känslorna få mer utrymme. Att dom får mer tillgång till mig själv. Då trängs annat undan. Att helt enkelt tillåta sig att ha goda känslor. Om sig själv men också sin omgivning.

Alla känslor skall man inte odla. Dom som gör gott är odlingsbara. Övriga är ogräs. Ogräs rensar man bort.

”På tok för enkelt tänkt och inte verkligheten”. Möjligt. Men kanske just en sådan känsla är ogräset som behöver rensas bort.

Jag söker inte hjärntvätt. Jag söker något som kommer inifrån. Jag tänker att Gud är den som kan skapa goda känslor.

Därför blir min bön idag….

🙏Gud, se till alla som har jobbigt med sina känslor. Låt goda känslor tränga undan dom dåliga. Tack att du vill så in frön av goda tankar, goda känslor och harmoni. Rensa bort det destruktiva. Tack att du vill hjälpa att lyfta blicken upp till dig. Amen 🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s