Rimlig förväntan

Att ha förväntan är ju helt naturlig. Något som vi alla har. Helt normalt. Kanske det helt enkelt är något bra. Förväntan skapar längtan. Kanske till och med energi för att får kraft till något.

Men om den blir för hög och krävande kan det gå fel. Pressen blir för svår. Man får ångest. Nervös. Stressad. Pressen på omgivning blir för stor helt enkelt.

Förväntan behöver vara rimlig.

Rimlig förväntan på sig själv. Rimlig mot sin omgivning. Rimlig på det vi ser fram emot. Likaså när vi längtar på en förändring vi behöver i våra liv. Den vill vi gärna ska ha skett igår. Att då ha en rimlig förväntan är viktigt.

När vi vill utvecklas och gå framåt har vi ibland svårt att ha tålamod. Rimlig förväntan på vår utveckling skapar en långvarig solid sådan.

Rimlig är för mig i detta en betoning på möjlig. Kanske åt det tänkbara hållet. Måttlig och godtagbar. Inte större än att det möjligt kan ske. Inte fortare än det är möjligt.

En rimlig förväntan håller oss mer på banan. Vi blir inte så lätt besvikna. Vi ”mognar” långsamt så att det blir mer hållbart över tid.

Så för din egen skull….

Ha rimlig förväntan på dig själv och den förändring du behöver. Då kommer du att steg för steg erövra det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: