Att se om hörnet

Tänk om man kunde se om hörnet. Tänk om man kunde sia om framtiden. Tänk om man kunde veta vad som kommer efter nästa ”dörr”. Tänk om man kunde svara på frågan som alla verkar fråga nu. Den om när denna pandemi är över. Då vi kan vara som vanligt igen.

En fråga jag tror att många av oss frågar någon gång är hur det ska bli i framtiden. Kanske just nu en fråga som är extra viktig. Vi vill gärna veta. Vi vill vara förbereda.

Under en tid i livet vet jag att jag bad frekvent:

”Herre, här är jag tills du säger något annat”.

Med den bönen menade jag att så länge som Gud inte sa något annat tog jag det som att jag var på rätt plats i rätt tid. För mig var det gott. Jag vilade i att om jag bara lyssnade och var följsam så skulle den frågan lösa sig när det blev aktuellt. Jag behövde inte se om hörnet. Jag behövde inte söka i horoskop. Jag behövde inte söka profetiska tilltal. Jag vilade i att det skulle bara fungera då.

Jag säger inte att det aldrig dök upp tvivel. För det har det gjort. Men när det väl var på gång behövde jag inte tvivla. Jag var liksom redan i ett ”Ja!” innan frågan ens hade ställts. Jag har insett att det fungerar. Verkligen.

Om vi skulle oroa oss om framtiden hela tiden så tror jag att det skulle bara stressa oss. Vi skulle få svårt att vara i nuet.

Vi kan vila i att Gud har allt i sin hand. Att han vill oss väl. Att han ger oss det vi behöver för dagen. Så för mig är den bönen lika verklig idag.

”Herre, här är jag tills du säger något annat”

Kanske kan den bli din bön också. Vila i att han svarar på den när tiden är inne.

Ett svar till “Att se om hörnet”

  1. Godmorgon kusin! Jag har gjort något jag aldrig jag trodde jag skulle göra. Jag har sökt ett annat jobb. Här jobbat som usk över 25 år. Här typ 7 år kvar innan jag blir pensionär. I vår lokal tidning, Västerbotten mellan bygden. Var det en annons om städ jobb på ett företag här i Ånäset. 75% dagtid. Så jag slängde in en ansökan. Den 8 april är sista dagen. Nu är det bara vänta och se hur det blir. Vad Herren har för plan. Ska jag vara kvar på äldreboende eller inte. ?? Marie ??

    Hämta Outlook för Android

    ________________________________

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: