Gud måste ha fullt upp…..

Gud måste ha fullt upp. Det är ju rätt stökigt just nu. Så många sjuka. Så många som kämpar. Så många bara företag har minst sagt jobbigt. Så många som just nu ropar till honom om hjälp och stöd. Han måste vara rätt upptagen just nu.

Kommer du ihåg den lilla lådan utanför rektorns eller skolsysters dörr? Den som man tryckte på för att få komma in. Så lyste det en röd lampa för upptagen eller grön för att få komma in. Ibland lyste det gul. Då kunde man vänta. Tänk om Gud hade en sådan på sin dörr. Då skulle den nog lysa rött hela tiden.

Men tack och lov. Gud har inte sådan begränsningar som vi har. Han har ingen röd lampa utanför sin dörr. Han är inte begränsad till att göra en en sak bara. Inte höra på en bara. Nej , hans väsen är något helt annat. Något totalt helt annat.

Vi är många som just nu varje dag ber för alla som är sjuka. Vi ber för all sjukvårdspersonal som kämpar. Vi ber för företagare. Vi ber för vår stad. Vårt land. Vår regering och riksdag. Vi ber för dom som leder arbetet om att hantera pandemin på bästa sätt.

Du har alltid tillgång till Gud. Han är aldrig för upptagen. Vila i att han finns där. Glöm inte att lyssna till honom.

Psalm 91:1-3
Den som sitter
under den Högstes beskydd
och vilar
under den Allsmäktiges skugga,
han säger till HERREN:
”Min tillflykt och min borg,
min Gud som jag litar på.”
Han ska rädda dig
från jägarens snara
och den härjande pesten.

För mig finns vilan i hans beskydd. Min tillit till honom finns där. Han räcker till för oss alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: