”En passage att passera”

Mark Levengood intervjuades inför galan i helgen för att stötta behövande i Corona-tider och peppa dom som kämpar på våra sjukhus.

Han får frågan: ”Vad har du för tips på hur man ska kunna se framåt?”

Mark säger bla: Acceptera vart vi står. Det är som en passage vi måste passera.

En passage att passera

Det är så sant. Så sant. Vi måste igenom det. Att bestämma sig för det är nog en av nycklarna. Det kommer en bättre tid. Men vi ska först passera denna passage.

Livet har sådana passager. Tittar vi tillbaka så ser vi säkert flera olika passager. Olika på så vis att dom är olika svåra. Olika förutsättningar. Olika intensitet.

När vi då tittar lite närmare inser vi att vi klarade det. Vi kom igenom passagen. Den som vi då trodde inte var möjligt att klara gick uppenbarligen. Så kommer det att gå även denna gång.

Så nyckeln är nog som Mark säger. Acceptera att det är nu som det är. Gilla läget att tänka på avstånd. Avstå resor. Tänka på smitta och hindra den. Det är för en tid. Ganska lång tid. Men det är en passage vi ska igenom.

Finns en låt som jag påminns om. ”Genom allt” Eller som den heter på engelska ”Trough it all” Lyssna på på sången. Genom allt har jag lärt mig tro på Gud – säger texten.

Genom allt, genom allt,
Jag lärt mig tro på Jesus,
jag lärt mig tro på Gud.
Genom allt, genom allt,
Jag lärt mig att lita på Hans ord.

Genom dagar som är motiga och är arbetsamma så lär jag mig lite mer av tillit. Lite mer av tilltro till Gud. För jag blir liksom ”tvingad” till det. Min nöd drar mig till Gud. Be inte om ursäkt för det. Låt det hända. Det gör något gott med oss trots allt.

Det är en passage vi ska passera. Vi lär oss att sätta vår tillit till Gud. Vi bärs igenom.

Min bön blir idag….

🙏 Herre, gå med den som är orolig. Tack att du vill leda oss genom denna passage i livet. Du har stått med förr. Tack för att du är likadan idag. Tack för att du går med oss. Amen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: