5 bröd och 2 fiskar – vad har du? 🍞 đŸ 

Det finns en berÀttelse i bibeln om en pojk. Han hade 5 bröd och 2 fiskar. Det var hans matsÀck. Det var den som skulle göra att han klarade sig över dagen pÄ sin utflykt.

NÀr allt folket som lyssnade blev hungriga och dagen var sen ville Jesus att lÀrjungarna skulle skaffa mat till dom. Men det var lÀttare sagt en gjort. Det dom kunde hitta var just denna pojk med sin matsÀck. Jesus tog emot matsÀcken. Bad över den. Undret var ett faktum. Den rÀckte till alla. Och blev över. Det pojken hade rÀckte. Blev vÀlsignat.

Petrus möte den lame mannen som tiggde. Det var hans sĂ€tt att försörja sig. Han kunde inte jobba. SĂ„ för att han skulle överleva tiggde han. Petrus hade inga pengar som han kunde ge honom men sĂ€ger ”Jag har varken silver eller guld men jag har nĂ„got annat att ge dig. I nasarĂ©n Jesus Kristus namn, res dig upp och gĂ„!” Apg‬ ‭3:6‬ ‭NUB‬‬
SĂ„ blev mannen frisk.

Vad har du att dela med dig av? Vad Àr din gÄva? Vad Àr din talang? Vad har du som ligger överst hos dig, vad brinner du för?

Ibland tror jag att vi nedvĂ€rderar oss sjĂ€lva. Att det vi har inte rĂ€cker till. Att vi inte duger. Att det andra har Ă€r bĂ€ttre Ă€n det jag har. ”Inte ska vĂ€l jag…” Ă€r vĂ€l sĂ„ typiskt.

Det du har har du inte fÄtt av nÄgon slump. Det Àr en gÄva till dig. Med en tanke att det ska fÄ vÀlsigna dig men ocksÄ din omgivning. SÄ se inte ner pÄ dig sjÀlv. Se inte ner pÄ dom gÄvor du fÄtt. Demontera ner pÄ din talang. Dom finns dÀr för ett högre syfte. VÄga tro det. VÄga lita pÄ det.

SĂ„….

Kanske vill du stĂ€mma in i Petrus ord…. ”(Silver och guld har jag inte men) vad jag har det ger jag ….” SĂ„ kanske vill du dela denna bön med mig idag:

🙏Herre, tack för dom gĂ„vor och talanger du gett mig i mitt liv. Jag ber dig att du ska anvĂ€nda dom i mitt liv. LĂ„t dom komma i funktion. För vad jag har fĂ„tt vill ge ge vidare, vĂ€lsigna andra med. Tack för att du dĂ„ vĂ€lsignar mitt liv. Herre, anvĂ€nd mig. Amen 🙏

Ps TĂ€nk om pojken inte delat med sig av det han hade…… mmm dĂ„ hade detta indrĂ€nkande aldrig ha skett. MĂ„nga hade varit hungriga. TĂ€nk vilken skillnad det blir nĂ€r man delar med sig av sin gĂ„va …. Ds

Ett svar till “5 bröd och 2 fiskar – vad har du? 🍞 đŸ ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: