Att inte låta tillfället springa ifrån oss

Tillfällen är ju precis vad det låter. Ett tillfälle. Inte många tillfällen kommer igen. Det är där och då. Unikt , oftast i alla fall.

Så tvekar vi och tillfället rinner oss ur händerna. Vi kan bara tro oss veta vad vi missade eller klarade oss ifrån.

Både du och jag har säkert tillfällen som vi grämer oss för. Vi borde ha slagit till men tvekat för länge. Säkert något som vi så här i efterhand är glada och tacksamma för att vi avstod.

Men det finns tillfällen som är oss givna. Just för oss. Ämnade för vår skull. Dom tillfällena får vi inte missa. Det är dom som kommer att berika oss som allra mest. Kanske kan benämnas som gudagivna. SAOL skriver om det så här: guda|­given adjektiv ‑givet ‑givna • till synes given av en gud; underbar. Ja, kanske det verkligen är så. Något underbart givet av Gud.

Synonymen för tillfället är möjlighet och chans. Det är vår möjlighet och vår chans. Vårt ögonblick. Helt enkelt vårt läge.

Kanske är ett sådant tillfälle bekräftat med magkänslan. Känslan långt djupt inom oss att det ligger något bra i detta tillfälle.

Vad är ditt tillfälle just nu? Vad håller på att rinna dig ur händerna om du inte snarast agerar på något sätt?

En dimension till i detta är när vi hamnar i ett sammanhang och inser att vi inte gjort mycket för att hamna där. Vi har helt enkelt bara följt vad tillfället gett. Det är rätt spännande. Tror mig varit med om det några gånger. Så spännande. Något av att vara på rätt plats i rätt tid.

Vad rädd om ditt tillfälle. Det är ämnat för dig. Låt det inte rinna dig ur händerna. Det är ditt ögonblick. Din möjlighet. Din chans. Låt det inte springa ifrån dig.

Ditt tillfälle är som att någon rullar ut den röda mattan för dig. Bara för dig att gå…. så gå. Ta ditt tillfälle!!

Igår* skrev jag bland annat så här :

Låt inte en ouppfylld dröm hindra dig att drömma en ny. Låt inte en dröm som blev krossad hindra dig att välkomna en ny dröm.

* Sommarkväll utan solnedgång Den kan du läsa via denna länk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: