Hur identifierar du dig?

Hur identifierar du dig?

Namn har alltid fascinerat mig. På jobbet skriver vi namnen på säljblocket. Och körning möter , för mig, konstiga namn så vill jag försöka stava dom rätt. Ibland händer det att jag frågar vad namnet betyder.

En del har dubbelnamn. Andra har ett efternamn som följs av er ”fd”. Före detta. Så skriver man ut det namn som man hade innan man tex gifte sig och bytte namn.

Det är ”fd” har jag funderat kring. Inte att det egentligen är något negativt. Man får heta vad man vill för mig. Men ”fd” har fått mig att fundera. ”Före detta” man var alltså någon ”annan” tidigare.

Före detta.

Före detta kan vi ju alla vara. Vi har ju inte varit det vi nu är hela livet. Men är det så att vi identifierar oss med det som varit eller det vi är nu?

Man skulle kunna säga att jag är fd pastor , fd undersköterska ,Fd skolelev och en massa ”fd”. Så kan man leva på detta ”fd” istället för den vi är nu. Idag är jag butikschef. Att jag sen kan ha nytta av mina alla ”fd” är möjligt. Men om dessa ”fd” fick vara i första rummet är det inte så säkert att det fungera så bra. Själv kan jag känna mig förvirrad.

Våra ”fd” har ju gett oss erfarenheter och kompetenser. Men vi behöver leva i nuet.

Vem är du nu? Hur och till vad har livet format dig? Vart ämnar du att ”ta vägen” framåt? Kommer du leva i ett ”fd” eller vill du leva här ifrån och framåt eller i det förflutna? Jag tror att vi människor, inklusive mig själv, har lätt att fastna i det som varit. Vi tillåter oss inte gå vidare. Då blir det att vi lever i ett ”fd”.

Kanske är det dags att lämna ditt ”före detta” för att leva ut ditt ”nu” För det är just det som är du just nu. Det är ditt ”jag”. Det du har bakom dig har välsignat ditt liv så här långt. Men nu finns det annat annat som väntar. Det finns det som gjort ont men som inte ska begränsa dig att uppleva annat som skapar ditt ”nu”.

Så frågan kanske är bättre att ställa: Hur vill du identifiera dig nu?

Det är lätt att vi är vårt ”fd”. Så lätt. Att allt det som förknippas med detta ”fd” låser in oss som gör att livet kvävs på något sätt. Gud hjälpe oss att stryka detta ”fd” från vårt visitkort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: