”….där dom går bedjande fram..”

”…. jag ska leda dem där de går bedjande fram. …..” ‭‭Jeremia‬ ‭31:9‬ ‭SFB15‬‬

Livet är verkligen en vandring. Från vagga till grav. Det möter somligt som är bra och annat som inte är så bra. Vi möter enkla saker som är rätt enkelt att lösa. Men vi möter också mer svårlösta situationer. Vi möter livsavgörande brytpunkter som på något sätt kräver stora beslut.

Vi får en en uppmaning i Jeremia 31. En uppmaning som är spännande. Att gå bedjande fram. Vad kan det betyda?

Klarar man det? Kan ju vara knepigt att gå och tugga tuggummi på samma gång 😉 Men visst klarar man det. Skulle påstå att det till och med ligger i naturen.

Min mamma har ofta småbett. Ett ”gode Gud” som innehöll många fler tankar än bara dessa två ord. Minns en gång när hennes dagbarn lyssnade till hennes bönesuckar. Han satt under bordet eller trappen (minns inte vilket det var) och helt plötsligt prövar orden. ”Gode gode” , ” gode gode”.

Att gå bedjande fram är som att alltid kalibrera sin livsvandring. Som att stämma av med Gud vid varje vägskäl. Kanske till och med varje steg. Som att lägga allt, vad som än händer, i guds rådslut. Som att testa sina tankar med någon som har ett högre perspektiv.

Det kan vara en tydlig , väl genomtänkt, bön. Formulerad med ord vägda på en våg. Men det kan också vara en bönesuck som mer lutar åt ett ”gode gud”.

Det finns något varmt tröstande i att gå bedjande fram. Att i vandringen få känna Guds omsorg värma det inre. Att känna hur kyliga vindar vänds till en ljum bris.

Och där, mitt i samtalet med Gud upplever man hans stilla ledning och omsorg. Det är stort. För det är nog mer vanligt att Gud leder i en stilla förmaning än i stora mäktiga manifestationer. Men han kan det med. Och allt där emellan.

Löftet finns för oss. Han ska leda den som går bedjande fram. Det är då han får möjlighet till det. Och löftet är att då gör han det. Vill vi ha Hans ledning i livet så är vägen här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: