Oktober – färgernas månad

Somliga menar att oktober är vägen in i mörkrets tid. Solen går ner på tok för tidigt. Kommer sent upp. Och det känns allmänt jobbigt. Man kan ju försöka lyfta sinnet med att i slutet av nästa kvartal så kommer våren. Visst, men det är rätt långt dit.

Men betänker man hur vacker det just nu är med alla färger ser man ett helt annat oktober. Oktober är färgernas månad. Naturen går verkligen in i sitt esse när det gäller att visa upp färgprakt. Njut. Luften är mer klar och mer lätt att andas. Det är friskt.

Denna höst verkar också gå till historien att vara en ovanligt varm höst. Vilken vaksamhet. Mitt i pandemin, då vi oroad av att börja umgås inne så får vi det ovanligt varmt. Vi kan således vara mer ute.

Färg verkar göra något med oss. Jag älskar gröna växter. Dom flesta blommar inte. Men jag älskar dom ändå. Men då och då så måste jag köpa en blommande krukväxt. För att få lite färg. Det lyser upp. Ger en extra go inte värme på något sätt.

Somliga människor är mer av färg än bara grönt. Så tacksam för alla dessa människor. Som verkar ha en speciell gåva att skänka denna färgsamma omtanke. Dom behöver inte komma med massa uppmuntran rent fysiskt. Dom är begåvade och utrustade med något alldeles speciellt. Helt enkelt en gåva.

Du har dom säkert omkring dig du med. Lika väl som solen ger kraft så ger dessa människor kraft på något sätt. Jag har lagt märke till att dessa människor tar inte så mycket plats. Ändå påverkar dom hela rummet på något förunderligt sätt. Så tacksam för dom.

Vi behöver vårda vår gemenskap på det sättet. Jag tänker att det inte i första hand handlar om prylar som ska visa detta. Det är trevligt. Men det går lätt inflation i det. Så saknas till slut tacksamheten. Man måste höja värdet för att nå fram med tacksamheten. Nej, jag tror det mer handlar om livets gåva. Livets utryck. Att man uppfattar en tacksamhet som kommer från hjärtat. Den blir mer bestående. Ett djupare värde som bör längre än en chokladask. Även om det också är både gott och trevligt.

Så kanske kan vi försöka lysa upp denna höst lik träden. Att helt enkelt vara lite mer färgsamma. Det lyser upp tillvaron lite hör och där. Och gör gott hos oss alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: