Dom små lådorna….

Passar på att städa ur lite i skåp och lådor nu medan jag går hemma. Gör lite efter vad orken tillåter.

Där i en byrålåda hittade jag några små lådor. Jag har fått dom genom åren. Dom ”tittar” fram då och och då. Dom är lite speciella i sitt slag.

En har har titeln ”Little Reminder Box” – Liten påminnelsesbox. Små kort som vill påminna mig om tryggheten i min tro. Små tankar som kan lyfta tunga dagar. Som tex ”En pusselbit – att påminna mig om att Gud gav mig en unik plats i denna värld där jag passar in”

Den andra lådan heter ”På den åttonde dagen skapade Gud kaffet”. En lite mer lustfylld rubrik. Det är 60 kort med tänkvärda texter för alls kaffestunder. Funkar ju verkligen hemma hos mig. Dom är många. Och ofta förekommande. Den första jag tog idag säger: ”Det är gott att hoppas i stillhet på hjälp från Herren” Klag 3:26.

Vi behöver små uppmuntra och goda hälsningar genom dagen. Så den här lådan hamnar på köksbordet ett tag framöver.

Den tredje lådan är egentligen mycket enklare. Ett klart budskap men med en så djup hälsning.

Du är en speciell vän till någon. Du betyder något särskilt för någon. Mitt i allt du möter så är du en sådan vän. Där du inte känner dig så värdefull så är det faktiskt det.

Vet inte om du kan läsa den lilla texten på locket. ”Följ ditt hjärta – allt är möjligt”. Tro inte att det är omöjligt. Det ligger möjligheter framför dig.

Tänk vad gott det är att hitta små lådor i sina gömmor. Vad för goda saker ligger i dina gömmor som du behöver leta fram igen? Blir lite förundrad över att man kan ha massa gott ligga gömt och som inte för chansen att uppmuntra. Nu dammar vi av dom. Fram i ljuset med dom. Så lyfter vi blicken och ser hur vi förs fram mot ljuset. 🕯

Följ gärna min adventskalender på bloggen. Läggs upp i det vanliga flödet varje dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: